MAMA JE SA 31 GODINOM OSTALA UDOVICA SA ČETVORO DECE: Čuvena pevačica je samohrana majka, a danas je stekla SVETSKU SLAVU
Foto: Belgrade River Fest

odrasla bez oca

MAMA JE SA 31 GODINOM OSTALA UDOVICA SA ČETVORO DECE: Čuvena pevačica je samohrana majka, a danas je stekla SVETSKU SLAVU

Pop kultura -

Slavna izraelsko-španska pevačica i muzička zvezda nedavno je drugi put nastupila u Beogradu i iz srpske prestonice nosi prelepe utiske. Ne trudi se da zabavlja publiku, već da joj pruži iskrene emocije i otvori dušu kroz muziku. Zato ne voli rad u studiju i stvaranje pesama, već isključivo kontakt uživo sa ljudima koji razumeju njenu istinu kroz pesme koje piše i izvodi.

Jasmin Levi, Yasmin Levy
foto: YouTube/BBC Music

Vlasnica hitova „Una noche mas“, „Alegria“ i „Adio kerida“, koji su osvojili svet i svrstali je među najveća imena svetske muzičke scene, rođena je u Jerusalimu 23. decembra 1975. godine, a roditelji su joj imigranti iz Turske. Mama je dvoje dece, sina i ćerke, koje sama odgaja, pa zato vreme van pozornice provodi isključivo kod kuće. Kada bira gde će nastupiti, reakcija publike je ta koja je vraća na određena mesta – a zbog publike u Srbiji, koja joj je ukazala ljubav i naklonost 2019. godine, odlučila je da ponovo dođe u okviru „Belgrade River Festa“. Uskoro će posetiti i Banja Luku i nastupiti na Banja Luka Festu.

– Srpska publika je strastvena i dramatična kao i ja. Uvek se zahvaljujem publici što mi dozvoljava da budem luda kao što jesam na sceni, a da me ne osuđuju. Srpski narod je srdačan, otvoren prema drugim kulturama i gostoprimljiv, tako da je ovaj koncert bio jedan od najlepših trenutaka u mom životu – navodi slavna pevačica na početku razgovora.

Od Jasmin Levi uvek možemo da očekujemo istinu, poštenje, skromnost i umetnost. Ne pokušava da zabavlja, mada je neki smatraju veoma zabavnom.

– Ne pokušavam da nateram svoju publiku da pleše. Ja sam samo prava ja na sceni, zajedno sa muzičarima koji su uz mene. Dajem dušu publici. To je sve što je potrebno. Zbog toga nikada nisam volela studio. Tu moram da budem fina i pristojna, a ja ne želim da budem fina. Ja sam divlja i nemam granica na sceni. Bina i stajanje pred publikom je moja prava sloboda - ističe Jasmin, koja će nakon Beograda 6. jula nastupiti i u Banja Luci u okviru Banja Luka Festa - mnogima omiljenog muzičkog festivala u regionu - a ni izraelsko-španska zvezda nije izuzetak.

Kada su zemlje u kojima je nastupala u pitanju, Jasmin priznaje da se gradova ne seća, ali da je emocije koje je razmenila sa publikom asociraju na mesta koja je posetila zbog koncerata.

– Imala sam sreće da posetim i pevam u toliko zanimljivih i različitih zemalja tokom godina, ali nažalost, ne pamtim mesta tako dobro. Međutim, ljudi su ti kojih se sećam, osećanja koja izazivaju u meni. A vi, Srbi, imate veliko srce – priča.

Kada je van scene i medija, Jasmin Levi je jedna sasvim obična žena sa obavezama oko kuće, porodice, žena koja ima probleme, razmišlja kako da ih reši i koja voli da ugrabi vreme za sebe kada svi utonu u san i da porazmisli malo o svemu.

– Nemam vremena za sebe, nažalost. Mnogo radim, ne samo kao muzičar. Svakodnevni život me mnogo zaokuplja. Sama odgajam dvoje dece, imam dva psa, stvaram, kuvam, vodim kuću. Nedavno sam napisala scenario za TV seriju, završavam nov album, komponujem... Moje jedino vreme za sebe je posle ponoći, kada svi spavaju. Tada sam tu samo ja, moje misli i čaša vina. Uvek čaša vina.

Pokojni otac je na Jasmin imao najveći uticaj kada je muzika u pitanju, iako ga je izgubila kada je imala samo dve godine. Bio je kompozitor, voleo je latino stil i flamenko, koji su danas okosnice njenih pesama i melodija, a iako mu nije posvetila nijednu pesmu, uradila je nešto veće i uzvišenije.

– Otpevala sam sa njim duet zahvaljujući tehnologiji, pesmu „Una Pastora“. Takođe, tokom celog života, kada god sam na sceni, tokom svake pesme koju pevam osećam da je tu sa mnom – navodi velika svetska umetnica.

Majka je moja kruna

Odrastanje bez oca ostavilo je traga na Jasmin, formiralo ju je kao umetnicu, osobu kojoj su važni ljudi, njihovo zdravlje, ljubav, prisutnost u životu, iskrena emocija. Sve ono što godinama bez zadrške daje svojoj publici kroz reči i melodije. Međutim, nikada ne bi postala tako veliko ime i uspešna pevačica širom sveta da nije bilo njene majke, koja predstavlja najvažniju ženu u njenom životu.

– Moja mama je moja kruna. Ostala je udovica sa 31 godinom sa četvoro dece. Odgajala nas je i imala najteži život ikada. Svaki dan je bila nova bitka. I sve što je ikada tražila jeste da budemo dobri i pošteni ljudi.

Kada su njeni planovi za budućnost u pitanju, Jasmin Levi ostaje dosledna sebi i tome kakva jeste – skromna, s nogama čvrsto na zemlji i brižljiva.

– Molim boga da čuva moju porodicu i prijatelje, da svi oni budu bezbedni i zdravi... I molim boga, takođe, da mi dozvoli da nastavim da pevam. A kao što sam već nagovestila, radim i na novom albumu – navodi na kraju.

(Kurir.rs/Blic žena)

Bonus video:

00:20

Više od 60 autobusa sa Kosova krenulo u Beograd u znak podrške Aleksandru Vučiću

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track