SADA SAM SIROČE! Sahranjena čuvena Džejn Birkin! Ćerka se oprostila srceparajućim rečima: Na sahrani bila i Bridžit Makron
Foto: Pascal Sonnet / AFP / Profimedia

TUGA

SADA SAM SIROČE! Sahranjena čuvena Džejn Birkin! Ćerka se oprostila srceparajućim rečima: Na sahrani bila i Bridžit Makron

Pop kultura -

Legendarna Džejn Birkin koja je preminula 16.jula u Parizu, sahranjena je danas u francuskoj prestonici. Sahrani su prisustvovali njena porodica, brojne istaknute ličnosti iz kultutnog i političkog života. Ćerke čuvene pevačice, glumice i modela oprostile su se od majke potresnim rečima. Veliki broj ljudi bio je na poslednjem ispraćaju koji se prenosio na velikom vidoeo bimu.

Ćerke Džejn Birkin britansko-francuska glumica i pevačica Šarlot Gensbur koju je slavna britansko- francuska umetnica dobila sa Seržom Gensburom i pevačica Lu Doalon,(ćerka Džejn Birkin i reditelja Žaka Doalona) hodale su iza kovčega sa telom svoje majke, na sahrani je je bila vidno istaknuta i fotografija čuvene brinete.

Džejn Birkin
foto: Poitout Florian/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Služba je obavljena u Crkvi Saint-Roch u Parizu. Na sahrani su bili slavna francuska glumica Ketrin Danev i njena ćerka Kjara Mastrojani i glumica Izabel Iper. Poslednjem ispraćaju Džejn Birkin prisustovale su i britanska glumica Šarlot Rempling, pevačica Vanea Paradi, prva dama Francuske Brižit Makron i ministarka kulture ove zemlje Rima Abdul Malak. Od Džejn Birkin oprostio se i Emanuel Makron.

1 / 5 Foto: Pascal Sonnet / AFP / Profimedia

- Sada sam siroče - rekla je na komemoaraciji Šarlot Gensbur, piše Gainsbourg. Nje notac je umro 1991. godine. Dodala je:

- Već vidim prazninu koju je ostavila za sobom, ona je moja mama, naša mama.

Džejn Birkin
foto: Pascal Sonnet / AFP / Profimedia

Uz šarlot je na sahrani bio i njen sin Ben Atal, a ona inalče ima troje dece. Druga ćerka Džejn Birkin je poručila:

- Mama, hvala ti za sve ove avanture, hvala ti što nisi bila obična, što si bila razumna ili pokorna.

Treća ćerka Džejn Birkin Kejt Bari koju je ona dobila sa suprugom Džonom Barijem izvršila je samoubistvo 2013. godine.

(Kurir.rs/ŽenaBlic)

Bonus video:

00:33

Sahrana reditelja Srđana Koljevića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track