ULOGU U KULTNOJ SERIJI DOBIO KAD JE IMAO 11 DOLARA U DŽEPU: Glumu napustio zbog bolesne ćerke, a život ga je ŠIBAO na sve strane
Foto: Boaz / Backgrid USA / Profimedia

FILMSKA PRIČA

ULOGU U KULTNOJ SERIJI DOBIO KAD JE IMAO 11 DOLARA U DŽEPU: Glumu napustio zbog bolesne ćerke, a život ga je ŠIBAO na sve strane

Pop kultura -

Glumac Met Leblank juče je proslavio je 56. rođendan, a njegov život nakon kultne serije "Prijatelji" nije bio nimalo lak.

Met Leblank najpoznatiji je po ulozi Džoija Tribijanija u jednoj od najpopularnijih serija svih vremena.

Uspeh kakav je od detinjstva priželjkivao dogodio se sasvim neočekivano kad je 1994. dobio ulogu u seriji "Prijatelji". Posle je priznao je da je sa 27 godina počeo da sedi, pa je u svih deset sezona morao da farba kosu kako bi zadržao mladolik izgled i reputaciju fatalnog zavodnika.

"Pre 'Prijatelja' imao sam tri propale serije i 11 dolara u džepu na dan kad su me zaposlili. Sećam se da sam morao da se vraćam čak šest puta kako bih čitao ulogu Džoija. Bilo je baš napeto", rekao je Met jednom prilikom.

Met Leblank
foto: Profimedia

Nakon serije koja ga je proslavila, počeo je da snima spin-off "Džoi". Iako je bio siguran da će serija postići veliki uspeh jer ponovo igra omiljeni lik, reakcije gledalaca bile su loše, pa je serija ugašena nakon dve sezone.

Iako je tada važio za jednog od poželjnijih muškaraca s malih ekrana, Met danas ne izgleda ni približno kao nekad. Retko se pojavljuje u javnosti, nedavno je viđen u sunčanoj i toploj Kaliforniji, a njegov višak kilograma bio je glavna tema.

Naime, čini se kako je glumac nabio još kilograma nego ranije, zbog kojih je neprepoznatljiv, a posebno se to vidi na području stomaka.

Met Leblank
foto: Fox

Zavodnik i u privatnom životu

Kao i u Tribijanijevom životu, i kroz njegov su prošle brojne lepotice. Navodno je bio u vezi s porno glumicom Dženom Džejmson, a kada je imao 28 godina viđen je u strastvenom klinču s tada 17-godišnjom Kejt Hadson.

Poznati glumac iza sebe ima propali brak s Melisom Meknajt, s kojim je 2004. godine dobio ćerku Marinu Perl. Par je upoznala zajednička prijateljica 1997. godine, a američko-britanska manekenka tada je bila samohrana majka dvoje dece. Razveli su se u oktobru 2006. zbog "nepomirljivih razlika", nakon samo dve godine braka.

Met Leblank
foto: Profimedia

Bolest deteta promenila mu je život

U braku su dobili ćerkicu Marinu koja se rodila s kortikalnom displazijom, bolešću mozga koja uzrokuje epileptične napade. Roditelji su pokušavali da pronađu medicinsko rešenje, ali stanje je tokom detinjstva ostalo nepromenjeno. Kad je 9. februara 2004. došla na svet, Metov život se u sekundi promenio i postao je usmeren samo na malenu.

"Situacija je vrlo ozbiljna. Svaki put kad pokuša da puzi prema roditeljima, pada na levu stranu. Metovo i Melisino srce slama što devojčica ne može da kaže gde je boli jer je još vrlo mala", rekao je izvor blizak porodici Leblank.

Droga, Monika, Džoi, Serija Prijatelji, Kortni Koks, Met Leblank
foto: Printscreen

Tokom godina njeno stanje se popravilo. Iako o tome ne govori, Met je otkrio da je danas dobro, a Marina ga je nekoliko puta pratila i na raznim događajima.

Nema sreće u ljubavi

Met nakon razvoda nije bio dugo sam. Počeo je da raditi na automobilističkom serijalu "Top Gear", gde je upoznao 17 godina mlađu producentkinju Auroru Muligan. Zajedno su bili od 2016, godinu kasnije prvi su put zajedno prošetali crvenim tepihom, a uskoro su počeli da žive zajedno na dvema adresama.

Met LeBlank
foto: Profimedia

Deo vremena provodili su u Los Anđelesu, a deo u Londonu, te se činilo da bi Met mogao ponovo da se odluči za brak, ali krajem februara britanskim medijima potvrđeno je da su raskinuli.

"Veza se jednostavno istrošila. Iako je među njima bila velika razlika u godinama, baš su bili dobri zajedno i danas je Metu dosta teško", rekao je za The Sun izvor blizak glumcu.

Met danas ima sedu kosu, obožava automobile i nikada nije ostvario ni približan glumački uspeh kao s "Prijateljima".

(Kurir.rs/ Story.hr)

Bonus video:

00:40

Realna priča: Životna priča Tihomira Tike Stanića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track