ON JE BIO NAJHUMANIJI ČOVEK SA DRUGE STRANE ZAKONA! Družio se sa Arkanom i Šijanom kada je likvidiran: Sada se oglasio njegov sin!
Foto: Privatna Arhiva

FOTO

ON JE BIO NAJHUMANIJI ČOVEK SA DRUGE STRANE ZAKONA! Družio se sa Arkanom i Šijanom kada je likvidiran: Sada se oglasio njegov sin!

Pop kultura -

Milenko Mandić Manda bio je veliki boem beogradskog asfalta, a za života voleo je da se druži sa opasnim momcima poput Željka Ražnatovića Arkana, Zorana Šijana, Radeta Ćaldovića Ćenta, Slavka Mijovića, Milana Đorđevića Bombona.

Milenko Mandić Manda
foto: Printscreen

Voleo je kafanu i dobar provod, a znalo se da kada je Mandić u restoranu niko ne plaća račun, ceo dan i celu noć se pilo i jelo, cehovi su iznosili na desetine hiljada maraka, a on ih je na kraju sve plaćao.

Mandić je život izgubio 2000. godine, kada je 15. januara u hotelu Interkontinental u Beogradu sedeo u društvu Arkana i Dragana Garića. Sva trojica bili su likvidirani, a strašno ubistvo počinili su Dobrosav Gavrić, bivši policajac, i njegovi saučesnici Milan Đuričić i Dragan Nikolić. Ubice su prišle separeu u kojem su ubijeni sedeli, pozdravili se sa njima, a onda su otvorili vatru.

Milenko Mandić Manda
foto: Printscreen

Mandin sin, Aleksandar, važio j za najbogatijeg klinca beogradskog asfalta. Često se družio sa ocem i nejgovim prijateljima, a kada je ostao bez Mande, kako kaže, ostao je bez najboljeg prijatelja i najtoplijeg zagrljaja.

Aleksandar još uvek tuguje za Milenkom, koji bi da je živ danas napunio 66 godina. Tom prilikom Aleksandar je fotografiju sa svojim ocem, čitulju i dosad neviđenu sliku svog oca.

Zanimljivo je da i danas 22 godine nakon Milenkove smrti kruže priče o njegovom uzbudljivom životu.

U Njujorku je, kako Aleksandar tvrdi, upoznao i "tadašnjeg velikog bosa", kada je mogao i da strada.

1 / 5 Foto: Printscreen

- Bila je to 1992. godina. Manda i Slavko Mijović boravili su u Njujorku tri meseca u gostima kod tadašnjeg velikog bosa! Za to vreme upoznali su mnoge svetske face, između ostalih Majka Tajsona i Silvestera Stalonea - pričao je Mandić:

- Postoji jedna anegdota koja je zadesila oca i Slavka. Naime, po dolasku u Njujork, trebalo je da kažu lozinku, koju su zaboravili. Olako je mogao da ispadne problem, jer je u to vreme taj bos kod kojeg si išli bio strah i trepet u celoj Americi. Posle im je rečeno da, ko zaboravi lozinku završi obešen na drvetu, ali srećom naišla je njihova veza i problem je bio rešen, pa su sačuvali glave na ramenima.

Manda se trudio da pomaže ljudima, a ako je suditi prema rečima njegovog sina novac mu nije bio bitan, već je bio jedna od najhumanijih ljudi sa druge strane zakona.

(Kurir.rs)

Bonus video:

04:07

Mandin sin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track