SMRT MU JE DOŠLA KAO BLAGOSLOV, NJEGOVE MUKE SU BILE JEZIVE: Obožavani glumac iz kultne serije doživeo NAJTEŽI kraj
Foto: Printscreen/Instagram

proslavio se ulogom u seriji "alo, alo"

SMRT MU JE DOŠLA KAO BLAGOSLOV, NJEGOVE MUKE SU BILE JEZIVE: Obožavani glumac iz kultne serije doživeo NAJTEŽI kraj

Pop kultura -

Britanski glumac Gorden Kej preminuo je 23. januara 2017. godine, a proslavio se ulogom Renea u kultnoj seriji 'Alo, alo!'. Gorden je preminuo u 76. godini, u staračkom domu u kojem je proveo poslednje godine.

Ono što malo ko zna jeste da je glumac bolovao od teškog oblika demencije te da poslednjih dana nije prepoznavao nikoga od porodice i prijatelja.

'Nije prepoznavao ni sebe, stajao je i pričao, ali vas više nije poznavao. Puno je pričao, ali nije imalo smisla. Bio je u nekom svom malom svetu', rekao je Rejmond Šatlvord, suprug Gordenove sestrične Šejle.

Serija, Umro, Glumci, Alo Alo, Gorden Kej, Rene, Ivet
foto: Profimedia

'Nisam previše tužan jer je njemu smrt došla kao blagoslov. Nije bilo šanse da mu se stanje poboljša', rekao je Šatlvord nakon njegove smrti.

Brigu o njemu navodno je preuzela njegova koleginica iz serije 'Alo, alo!', glumica Sju Hodž koja je glumila konobaricu Mimi s kojom je Rene bio u vezi.

Gorden Kej
foto: Profimedia

'Nije imao braće ni sestara, samo rodbinu. Nikad se nije ženio i do kraja je ostao samotnjak. Bio je jako usamljen. Sve je to jako tužno', rekao je Šatlvord.

Gorden Kej
foto: YouTube/Printscreen

U svojim memoarima je objasnio da je neobično pisanje njegovog imena zapravo rezultat tipfelera u glumačkom sindikatu Equity. Naime, njegovo pravo ime je Gordon, ali je neko slučajno napisao Gorden, što je on na kraju prihvatio i preuzeo.

Njegovu glumačku karijeru okončala je nesreća 1990. godine, kada je zadobio teške povrede glave i završio s gubitkom pamćenja. Njegov saradnik Džeremi Lojd, koji je takođe radio na njegovim memoarima, rekao je da su mu pomogli da se oporavi tako što su mu puštali epizode serije 'Alo, alo'.

U svojoj autobiografiji 1989. otkrio je da je homoseksualac, napisao je da mu je u mladosti bilo teško kao 'bucmastom, sramežljivom, gej dečaku'.

(Kurir.rs/Story.hr)

Bonus video:

01:20

Predsednica udruženja o leku za Alchajmerovu bolest

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track