SRPKINJA PRE 20 GODINA BILA SVETSKA ZVEZDA, PA NESTALA SA LICA ZEMLJE: Danas je BOLI UVO za karijeru, jer je UPECALA milijardera !
Foto: GLYN KIRK / AFP / Profimedia

EVO KO JE ONA

SRPKINJA PRE 20 GODINA BILA SVETSKA ZVEZDA, PA NESTALA SA LICA ZEMLJE: Danas je BOLI UVO za karijeru, jer je UPECALA milijardera !

Pop kultura -

Holi Rejčel Kendi, poznatija kao Holi Valans bila je velika evropska zvezda početkom dvehiljaditih. Debitantski album "Footprints" obeležila su dve pesme (Kiss, Kiss i Down Boy) koje su odmah završile na vrhu top liste u Velikoj Britaniji.

Holi Valans sa obradom turskog hita "Simarik" pevača Tarkana, pod nazivom "Kiss Kiss" postala je instant hit koji je zavladao Evropom. Obrada čuvene numere imala je veći komercijalni uspeh nego original.

Holi Valans
foto: Richard Young / Shutterstock Editorial / Profimedia

Provokativni spotovi i vrcave pesme bile su samo imidž Holi Valans jer kada nije pevala i snimala spotove, pevačica je bila jako duhovita, govorljiva i po mišljenju publike jako inteligentna.

Posle dva albuma, odlučila je da odustane muzičke karijere jer kako je rekla za "BBC" izgubila je strast prema muzici. Najverovatnije jer bila pod pritiskom da održava imidž seksi pevačice koji nije želela.

Ono što je zanimljivo, Holi Valans je ćerka pijaniste Rajka Vukadinovića i britanske majke Rejčel Stivens. Rođena je u Australiji i njeni roditelji su prva generacija koja je došla u ovu zemlju.

Holi Valans
foto: Beretta/Sims / Shutterstock Editorial / Profimedia

- Otac mi je Srbin, majka Britanka, a ja sam od svega po malo. Mama je govorila da sam zapravo građanin sveta jer sam od svega pokupila - rekla je Holi za "BBC".

Holi koja je odrasla u Australiji posle razvoda roditelja 1986. godine najviše vremena je provodila sa majkom jer se otac Rajko ponovo oženio.

Sa 18 godina otputovala je za London u kojem je provela dve godine, a potom sedam godina je živela u Los Anđelesu. Posle uspešne muzičke karijere glumila je u seriji "Bekstvo iz zatvora" i u nekoliko američkih filmova.

Britanska publika imala je priliku da je gleda u emisiji "Ples sa zvezdama" 2011. godine i od tada više se nije pojavljivala u medijima.

Holi se udala 2012. godine za engleskog milijardera Nika Kendija čije se bogatstvo procenjuje na 1.5 milijardi dolara. Nik zajedno sa poslovnim partnerom Kristijanom Piterom zadužen za izgradnju luksuznih stanova i kuća.

(Kurir.rs/ŽenaBlic)

Bonus video:

03:29

Tijana Dapčević nakon nastupa otrkila da bi želela da predstavlja Srbiju jer se oseća kao Srpkinja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track