ALEKU BOLDVINU NIKAKO DA SVANE POSLE PUCNJAVE I UBISTVA: Nov izveštaj sa snimanja filma dovodi u sumnju izjave poznatog glumca
Foto: Profimedia

ne odustaju

ALEKU BOLDVINU NIKAKO DA SVANE POSLE PUCNJAVE I UBISTVA: Nov izveštaj sa snimanja filma dovodi u sumnju izjave poznatog glumca

Pop kultura -

Novi izveštaj o kobnoj pucnjavi na snimanju filma Rust dovodi u sumnju izjave Aleka Boldvina o događajima koji su doveli do tragedije.

Dok Boldvin poriče da je povukao okidač na pištolju koji je tada ubio kamermanku Halinu Hačins, stručnjaci za oružje sada kažu da je okidač „morao biti povučen“.

Alek Boldvin, Halina Hadčins
foto: Profimedia

Predstavnici glumca rekli su novinskoj agenciji PA da nemaju komentar na najnoviji razvoj događaja. Optužbe protiv glumca za ubistvo iz nehata odbačene su u aprilu, ali su tužioci naglasili da to "ne oslobađa Bolduina krivične odgovornosti" i nagovestili da bi optužbe protiv njega mogle biti ponovo podignute.

Alek Boldvin
foto: Said Elatab / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Novi izveštaj sve dovodi u pitanje

Novi izveštaj, koji su napisali stručnjaci za oružje Lucien Haag i Mike Haag, dostavljen je u utorak tužiocima u Novom Meksiku.

„Iako Alek Boldvin više puta poriče da je povukao okidač, s obzirom na testove, nalaze i zapažanja koja su ovde objavljena, okidač je morao biti dovoljno povučen ili pritisnut da bi se oslobodio potpuno napet ili uvučen čekić revolvera sa dokazima“, navodi se u izveštaju o oružju. nalazi se u sudskim spisima.

Podsećanja radi, Boldvin je negirao odgovornost za ubistvo, rekavši da je napeo revolver, ali nikada nije povukao obarač i da je Gutijerez-Rid i drugi stručnjaci za vatreno oružje trebalo da se postaraju da u njemu nema metaka. Još nije jasno da li će nalazi iz novog izveštaja rezultirati ponovnom optužnicom protiv Aleka Boldvina.

Alek Boldvin
foto: Daniel W McKnight / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Pomoćnik direktora osuđen na uslovnu kaznu

Prvi pomoćnik direktora Rusta, Dejv Hols, osuđen je u martu na šest meseci uslovne kazne nakon sporazuma o priznanju krivice.

To je bila prva presuda u ovom slučaju, a izrečena je zbog nesavesnog korišćenja vatrenog oružja. 21. oktobra 2021. Hols je bio taj koji je Aleku Boldvinu predao pištolj koji je trebalo da bude napunjen lažnim mecima. Ovaj rekvizit je ubio Halinu Hačins i ranio reditelja Džoela Souza. Dejv Hols (63) mu je dao oružje, rekavši da je "kul", što na holivudskom jeziku znači bezopasno.

(Kurir.rs/index.hr)

Bonus video:

00:51

SA SVOJIM PREMIJERA SAM BEŽAO KROZ PROZOR! Glumac otkrio da ne podnosi gužve: Volim da se nikome ne javim i na miru da gledam

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track