ZA JUGOSLOVENSKOM GLUMCOM UZDISAO SVAKI MUŠKARAC, ŽENE JOJ ZAVIDELE: Na vrhuncu karijere je samo nestala, a evo gde je danas FOTO
Foto: Printscreen/Youtube

promena

ZA JUGOSLOVENSKOM GLUMCOM UZDISAO SVAKI MUŠKARAC, ŽENE JOJ ZAVIDELE: Na vrhuncu karijere je samo nestala, a evo gde je danas FOTO

Pop kultura -

Savina Geršak je bila glumica za kojom je svaki muškarac uzdisao, a žene su joj zavidele.

Kada je bila na samom vrhuncu slave i javnog obožavanja, ona se povukla iz sveta glume i rešila da se posveti obrazovanju. Tada je imala 28 godina.

Savina Geršak
foto: YT/PS

Savina nije sanjala o povratku i gledala u svoje slike koje su raznosile i obeležile pubertete Jugoslovena već se posvetila psihologiji i velikoj karijeri psihoterapeuta.

Savina Geršak
foto: YT/PS

Uostalom, ona je bila svestrana i talentovana i za tenis, glumu, na kraju i psihologiju.

Mnogo godina od poslednje uloge, Savina Geršak, nekadašnja slovenačka i jugoslovenska zvezda, pojavljuje se u filmu “Elegija lovora” iz 2021. godine, a njena pauza trajala je tačno trideset godina, a tada se u intervjuu za Nedeljnik prisetila mladalačkih dana kada je počinjala sa glumačkom karijerom.

Savina Geršak
foto: Printscreen

- Povratak je bio na više nivoa veoma uzbudljiv. Na prvom mestu vratila sam se toj staroj Savini, devetnaestogodišnjoj devojci koja treperi pred autoritetom kinematografije. Zatim dolazak u Crnu Goru gde sam započela karijeru. Sa toliko sećanja i uspomena sam se srela po dolasku u Durmitor. Imala sam značajnu glumačku pauzu. Povratak pred kamere je za mene novo iskustvo. Kada sam počinjala, filmovi su se snimali na traci. Reditelji su gledali direktno u glumce i u scenu koja se neposredno odigrava ispred njih. Danas glumca i reditelja razdvaja monitor", rekla je Savina između ostalog.

Savina danas živi u Italiji, a majka je blizanaca, sina Dijega i ćerke Irme, koje je rodila u 44. godini. Sada je psiholog-psihoterapeut. Ima svoju ordinaciju u Rimu sa još jednim kolegom.

(Kurir.rs/Espreso/Nedeljnik)

Bonus video:

00:28

Glumica Ivana Dudić pala u sevdah

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track