KO JE PRVI MUŽ BRIŽIT MAKRON? Ostavila ga je da bi bila sa svojim učenikom, a njegova SMRT mesecima se KRILA od javnosti!
Foto: KCS Presse / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

VIDEO

KO JE PRVI MUŽ BRIŽIT MAKRON? Ostavila ga je da bi bila sa svojim učenikom, a njegova SMRT mesecima se KRILA od javnosti!

Pop kultura -

Francuski predsednik Emanuel Makron (45) uvek je privlačio pažnju medija i javnosti, najviše zbog braka sa 25 godina starijom suprugom Brižit Makron (70).

Njihova veza je od samog početka izazvala negodovanje javnosti, posebno nakon što se saznalo da je sve počelo u školskim učionicama u kojima je Brižit bila učiteljica, a Emanuel učenik. On je tada imao 15 godina, a ona je radila kao nastavnica književnosti.

Brižit Makron, Emanuel Makron
foto: Mourad ALLILI / Sipa Press / Profimedia

Zbog Emanuela, Brižit je napustila svog prvog muža Andre-Luja Odjea za koga se udala 1974. godine, a par je dobio ćerke Tifen i Lorens i sina Sebastijana. Andre je podneo zahtev za razvod, koji nije prošao baš glatko, a zvanično je bio tek 2006. godine.

Bankar se potpuno povukao iz javnosti i nije želeo da ima veze sa medijima. Čak je i vest o njegovoj smrti 2019. dugo bila tajna, sve do 8. oktobra 2020. kada je njegova mlađa ćerka Tifani u kolumni Paris Match otkrila da je 68-godišnji Andre preminuo krajem prošle godine.

- Moj otac je mrtav. Sahranila sam ga u najstrožijoj privatnosti 24. decembra. Obožavala sam ga, bio je posebno biće, nekonformista koji je cenio svoju anonimnost više od svega. To se mora poštovati - naglasila je ona. Andre je sahranjen na groblju Per-Lašez u Parizu, poznatom kao večno počivalište Džima Morisona i Oskara Vajlda. Brižit nije komentarisala njegovu smrt.

Inače, bivši profesorka književnosti nije dugo čekao nakon razvoda i udala se Emanuela 2007. godine. Makroj je odlučio da nema decu.

- To je odluka koju sam sam doneo. Brižit, moja žena, imala je troje dece. Neki su već bili odrasli kada sam je upoznao, neki su bili manji. I onda smo sebi postavili to pitanje. Mislili smo da je najvažnije da ih izvedem na pravi put i da ih volim, a sada imam sedmoro unučadi. Nisam imao potrebu da imam biološku decu. Važno je samo da se volimo i prihvatamo - rekao je francuski predsednik.

(Kurir.rs/Story.hr)

Bonus video:

01:21

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović i prva dama Milena Milatović priredili su prijem povodom 13. jula – Dana državnosti Crne Gore

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track