KO JE MAJKA RITE ORE KOJA JE HISTERISALA NA NJU ZBOG SRPSKE ZASTAVE: Vera je ćerki usadila jednu stvar, a evo čime se bavi
Foto: KHAPBM / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

KRITIKOVALA ĆERKU

KO JE MAJKA RITE ORE KOJA JE HISTERISALA NA NJU ZBOG SRPSKE ZASTAVE: Vera je ćerki usadila jednu stvar, a evo čime se bavi

Pop kultura -

O pehu pevačice Rite Ore na koncertu u Mađarskoj priča se već danima. Svetska zvezda albanskog porekla u jednom trenutku tokom nastupa ogrnula se srpskom zastavom. Ovaj potez izazvao je burne rekacije na mrežama, a Rita se pravdala time kako je mislila da je u pitanju zastava Mađarske.

- Sinoć dok sam nastupala na SZIN festivalu u Mađarskoj dobila sam zastavu od mladog obožavatelja. Od jakih reflektora, nisam mogla jasno da vidim koju državu predstavlja zastava. Čim sam sišla s bine, shvatila sam da je to srpska, a ne mađarska zastava - rekla je Rita Ora, kako piše Klan Kosova.

Rita je inače odrasla u Londonu, ali je rođena u Prištini.

- Iako podržavam svoje obožavatelje iz svih zemalja i kultura, želim jasno da dam do znanja da sam ponosna kosovska Albanka i da mi nije bila namera da omalovažavam svoje nasleđe, niti da uznemiravam svoj narod ili svoju porodicu - dodala je Rita.

Kako su pojedini mediji preneli, ovo je posebno pogodilo njenu majku. Naime, majka Rite, Vera Ora, vikala je na ćerku u bekstejdžu zbog srpske zastave. Ubrzo joj se javno izvinila objavivši ćerkinu fotografiju na kojoj pokazuje "dvoglavog orla".

- Žao mi je što sam mnogo vikala, ali sam se unervozila - napisala je Vera u objavi. Rita Ora često je izazivala burne reakcije domaće javnosti, a ceo skandal za srpskom zastavom zapravo leži u njenom poreklu.

Poreklo Rite Ore

Naime, pop zvezda rođena je u Prištini na Kosovu kao Rita Sahatčiju (izvedenica od turske reči saatci, što znači časovničar).

Oba roditelja su joj albanskog porekla, a Rita je u malom stanu u Prištini provela prvu godinu svog života. Njeni roditelji preselili su se Veliku Britaniju kada je Rita imala samo godinu dana, a njena sestra Elena imala je tri godine.

U aprilu 2020. Rita je prvi put ispričala kako je njena porodica pobegla s Kosova zajedno s drugim Albancima.

Njen otac Besnik sada je vlasnik jednog bara u Engleskoj, dok je prethodno studirao ekonomiju, a majka Vera je psihijatar koja radi za Britansku službu za javno zdravstvo, te je tako bila na prvoj liniji odbrane kada je izbila pandemija koronavirusa. Njen deda Besim bio je cenjeni pozorišni i filmski reditelj, a Rita je dobila ime po njegovoj omiljenoj glumici Riti Hejvort. Pevačica ima stariju sestru Elenu i brata Dona.

Roditelji su decu vaspitali da znaju odakle su im koreni, a Rita u svojim intervjuima neretko ističe kako je ponosna na svoje poreklo i narod kome pripada. 2019. godine Rita je postala ambasador Unicefa, a njen rad obuhvatao je pomoć raseljenim licima iz Albanije.

(Kurir.rs/ Kurir stil)

Bonus video:

03:55

Dua Lipa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track