GODINAMA SAM BOLOVAO OD TOGA, A KOVID JE BIO OKIDAČ: Slavni voditelj otkrio kako se bori sa sve učestalijom BOLEŠĆU! (FOTO)
Foto: Profimedia

OTVORENO GOVORIO O TOME

GODINAMA SAM BOLOVAO OD TOGA, A KOVID JE BIO OKIDAČ: Slavni voditelj otkrio kako se bori sa sve učestalijom BOLEŠĆU! (FOTO)

Pop kultura -

Sajmon Kauel, zaštitno lice najpoznatijeg takmičenja talenata X faktor, otkrio je da je nedavno krenuo na psihoterapiju i govorio o njenim pozitivnim stranama. Epidemija korona virusa, kako on smatra, bila je dodatni okidač za njegovo loše psihičko stanje.

Kao i mnogim ljudima u tom periodu, njegovo mentalno zdravlje se pogoršalo i on opisuje da je u stalnom stanju anksioznosti. Epidemija kovida-19 širom sveta uticala je ne samo na sveopšte zravlje, već se odrazila i na društveni život. Karantin, ograničenja i ostale restrikcije samim tim uticale su na mentalno zdravlje čoveka.

Sajmon Kauel
foto: Profimedia

Sajmon se obratio terapeutu nakon što je shvatio da se suočavao sa depresijom.

"Patio sam od depresije godinama... Ali, to je bilo nešto što sam sebi objašnjavao kao svoju karakternu osobinu, a onda pretpostavljam da je Kovid bio pravi katalizator", rekao je on.

"U veoma, veoma, veoma ranoj fazi, neki moji prijatelji su se zaista razboleli i ja govorim o stvarno bolesnim ljudima, koji su imali teške probleme", kaže on.

Sajmon Kauel
foto: justinpalmer_ldn / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Gledanje vesti samo je pogoršalo stvari, a on je konsultovao lekare kako bi pokušao da smisli kako najbolje da zaštiti svoju porodicu.

"Nisam znao šta je istina ili ne, jednostavno nisam imao pojma osim što sam bio skamenjen na pomisao da se zarazim", ispričao je.

Sajmon Kauel

To što je bio član žirija šou programa "Ja imam telenat", dodatno je pogoršalo stvari, jer je morao da radi - a odbijao je. Na kraju, Sajmon je dobio Kovid, ali je prošao bez posledica ili teških simptoma.

"Voleo bih da sam ovo uradio pre 10 ili 20 godina…kao da mi je težina skinuta sa ramena", rekao je član žirija popularnog takmičenja "The Idol" za svoju odluku vezanu za odlazak na psihoterapiju.

(Kurir.rs/MONDO)

Bonus video:

08:20

DEPRESIJA JE OPAKIJA NEGO ŠTO SE MISLI! Najčešće je psihičko oboljenje, ali ona pored toga uzrokuje MNOGE DRUGE BOLESTI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track