UDOVICA IZ PAKLA: Ona je druga NAJBOGATIJA ŽENA NA SVETU, a ono što je radila MUŽU NA SAMRTI ne bi ni najgori neprijatelj
Foto: Christopher Peterson / Splash / Profimedia

JEZIVO

UDOVICA IZ PAKLA: Ona je druga NAJBOGATIJA ŽENA NA SVETU, a ono što je radila MUŽU NA SAMRTI ne bi ni najgori neprijatelj

Pop kultura -

Prema Forbsovoj listi najbogatijih žena na svetu u 2023, na drugom mestu našla se Džulija Koč, čije se bogastvo procenjuje na 59 milijardi dolara. Ona je zajedno s troje dece nasledila 42 odsto kompanije "Koč Industries" svog pokojnog muža Dejvida Koča. koji je preminuo 2019. godine.

Ko je Džulija Koč?

Druga najbogatija žena na svetu rođena je 12. aprila 1962. i ima 61 godinu. Potiče iz ne tako imućne porodice, a roditelji su joj držali prodavnicu nameštaja. Kad je imala osam godina, s porodicom se preselila iz Ajove u Arkansas.

Kao studentkinja bavila se modelingom, a 1984. preselila se u Njujork, gde je počela da radi kao asistentkinja modnog dizajnera Adolfa te je, između ostalog, radila fitinge za Nensi Regan. Svoje slobodno vreme okupirala je poslom pa nije mogla da pronađe osobu koja bi je zaintrigirala u ljubavnom smislu.

Džulija Koč, Dejvid Koč
foto: MediaPunch Inc / Alamy / Alamy / Profimedia

Međutim, u januaru 1991. prijatelji su je nagovorili da ode na dejt naslepo s Dejvidom Kočom, koji je već bio poznat kao bogati industrijalac koji je pravio raskalašne žurke. Na prvom dejtu on nije ostavio dobar utisak. Džulija je kasnije rekla da joj je bilo drago što ga je upoznala jer je shvatila da ne želi da izlazi s njm.

Šest meseci kasnije ponovo su se sreli i to slučajno, a Dejvid se predstavio kao da se prvi put vide, nakon čega ga je uvređena Džulija podsetila da su već jednom izašli na dejt. Dejvid se izvinio i od tog trenutka značajno promenio svoj stav. Te večeri dugo su razgovarali i odlučili da će nastaviti da se viđaju. Bio je to početak njihove romanse.

Džulija je 1993. prestala da radi i posle pet godina veze udala se za Koča 1996. Vrlo brzo postala je deo njujorškog visokog društva - bila je lepa, obožavala je modu, bila je zabavna i udata za jako bogatog muškarca.

Zajedno su se bavili filantropijom i donirali su milione dolara u humanitarne svrhe. Dok se Koč nije razboleo, sve je delovalo kao filmska priča, a onda je jedna bivša telohraniteljka progovorila o jezivim detaljima.

Naime, Džulija je naređivala osoblju da njezinog bolesnog muža drže pod ključem u sobi i navodno je bez njegovog znanja kupila luksuznu kuću s imanjem. Takođe, naručila je kopiju Modiglijanijeve slike, čiji original im je visio na zidu, te je slike zamenila, a onu pravu odnela je u svoju tajnu kuću.

O njenim putovanjima i ostalim troškovima se moralo pričati u šiframa, a dok joj je muž još bio živ, počela je vezu sa Čarlsom Mangerom i finansirala njegov luksuzni način života. Osim toga, navodno je medicinskim sestrama zabranila da Dejvida hrane preko cevčica jer nije htela da mu produži život.

Nakon što je njen muž preminuo, Džulija više ne donira novac kao nekad. Od 2018. do 2021. donirala je četiri miliona dolara. Poređenja radi – Dejvid je 2007. donirao 100 miliona MIT-u za istraživanja raka, a 2008. je isti iznos dao za rekonstrukciju pozorišta i za jednu bolnicu.

U poslednje dve godine "udovica iz pakla" kupila je tri nove kuće vredne više od 170 miliona dolara i krenula u renoviranje svog doma koji vredi 40 miliona dolara.

(Kurir.rs/ Story.hr)

Bonus video:

00:34

Udovica Predraga Živkovića Tozovca došla u besnom džipu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track