GLUMICA NAJTRAGIČNIJEG DETINJSTVA GLEDALA NOVAKA S TRIBINA: Pažnju ukrao detalj na njenom LICU, svi se pitaju ŠTA JOJ SE DESILO
Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

SVEDOČILA ISTORIJI

GLUMICA NAJTRAGIČNIJEG DETINJSTVA GLEDALA NOVAKA S TRIBINA: Pažnju ukrao detalj na njenom LICU, svi se pitaju ŠTA JOJ SE DESILO

Pop kultura -

Novak Đoković je u finalu US Opena nakon pobede nad Benom Šeltonom s rezultatom 3:0 u setovima, a prvi put je samu završnicu turnira ovde zaigrao davne 2007. godine. Brojne slavne ličnosti su se našle u publici da uveličaju ovaj istorijski dan za svetski sport i tenis. Iako im uspesi naših sportista nisu na listi prioriteta života, trude se da budu viđeni, barem kada su mečevi našeg teniskog asa u pitanju, a ovog puta među plejadom selebritija na tribinama "Eša" našla se i Šarliz Teron.

Šarliz je godinama unazad važila za jednu od najlepših i najatraktivnijih glumica, iza sebe ima sijaset sjajnih filmova. Naravno da kamera nije mogla da je "zaobiđe" tokom prvog seta pomenutog duela, mada su se mnogi zapitali šta joj se dešava sa licem?! Tačnije, šta je to imala na levom obrazu? Nešto što je izgledalo kao otok.

Šarliz, koja je poreklom iz Južne Afrike, u avgustu je proslavila 48 godina, a 2007. je dobila američko državljanstvo.

Filmovi po kojima je najviše pamtimo su "Đavolji advokat ", "Posao u Italiji", "Atomska plavuša" i mnogi drugi.

Šarliz Teron, oskarovka i jedna od najvoljenijih glumica današnjice, danas vodi život o kakvom je u detinjstvu mogla samo da sanja. Životna priča glumice je mračnija je od najdepresivnijih filmova u kojima je glumila, pogotovo kad je reč o njenom detinjstvu koje ne bi poželela ni najgorem neprijatelju, rekla je glumica.

Šarliz Teron
foto: Profimedia

Šarliz Teron je odrasla na farmi u gradiću blizu Johanezburg. Otac glumice imao je ozbiljnih problema sa alkoholizmom, pa je porodica neprestano trpela zbog njegovih ispada. Najveća žrtva njegove zavisnosti bila je glumica koja je detinjstvo provela uz oca koji je maltretirao nju i majku.

Šarliz oca je opisala kao bolesnog čoveka, pored kojeg joj je život bio pakao.

"Dani sa zavisnikom su nepredvidivi i ta nepredvidivost se ugradi u organizam do kraja života. Najgora je bila ta užasna noć sa njim koja je gora od njegovog alkoholizma", rekla je glumica.

Šarliz Teron
foto: Profimedia

Noć koja je ostala glumici kao najveća trauma ona kada je njen otac došao kući potpuno oduzet od alkohola. Uzeo je pištolj i mahnito hodao po kući, pretio je da će ubiti Šarliz i njenu majku. U trenutku njegovog napada njih zaključale su se u sobu. Ubrzo su se začuli pucnji. Njen otac ispalio je nekoliko metaka prema sobi u kojoj su bile sakrivene.

"Majka i ja smo bile u spavaćoj sobi naslonjene na vrata dok je on gurao vrata. Obe smo bile naslonjene na vrata s druge strane kako on ne bi ušao. Napravio je korak nazad i pucao u vrata tri puta. Nijedan nas metak nije pogodio, što je pravo čudo. Ali, ona je u samoobrani pucala na njega", rekla je Šarliz i dodala da se ne stidi da o tome govori.

Šarliz Teron
foto: Profimedia

Ishod tragične noći je da joj je majka ranila ujaka i ubila oca. Majka Šarliz Teron nije osuđena, jer je sud zaključio da se radilo o nužnoj obrani. Ali, na pitanje što bi promenila da može da se vrati u prošlost, Šarliz nije se dvoumila.

Inače, njen put do slave krenuo je kada je imala 16 godina. Tada je potpisala ugovor s italijanskom modnom agencijom i sa majkom se preselila u Milano. Tri godine kasnije, ponovo se preselila, ovog puta u Los Anđeles kako bi nastavila glumačku karijeru.

Dobitnica je Oskara za najbolju žensku ulogu u filmu 'Čudovište'. Za ulogu u nagrađenom filmu Šarliz se ugojila 15 kilograma.

Šarliz Teron
foto: Profimedia

"Naterala bih svoje roditelje da se razvedu, to je sve. Što se ostalog tiče, moj život je predivan i nikad ga ne bih menjala', rekla je glumica.

Posle osvojenog Oskara vratila se u rodnu Južnoafričku Republiku kako bi proslavila veliko priznanje. Na proslavu je stigao i Nelson Mandela koji joj je zahvalio što je, zahvaljujući velikom talentu i predanosti poslu, Holivudu predstavila njihovu zemlju na najbolji mogući način.

Šarliz Teron
foto: Profimedia

Danas je Šarliz jedna od glumica sa A glumačke liste, vrlo je cenjena u svom poslu, ali osim o poslovnim uspesima, šuška se i o njenom ljubavnom životu.

Bila je, koliko je javnosti poznato, bila sa Šonom Penom, Kijanuom Rivsom, Stivenom Dženkisnom i Stjuartom Taunsednom, iako ju se povezivalo s brojnim drugim velikim imenima, niko od njih nije uspeo da je zadrži.

sarliz teron
foto: EPA Nina Prommer

"Nikada se nisam htela da se udajem, niti sam bila u iskušenju da se predomislim. Jednostavno mi nije bitan brak, bitan je odnos dvoje ljudi', rekla je Šarliz i dodala da je jedino istinski ispunjuje je majčinstvo.

Pre 11 godina usvojila je dečaka Džeksona, a tri godine kasnije i devojčicu August.

"Znala sam da će moja deca pronaći put do mene. Kad sam se odlučila na usvajanje pitala sam u kojim američkim državama nije problem da usvojitelj bude samohrana žena. Moja deca su rođena u SAD-u. Oboje su Afroamerikanci i jako ih volim', rekla je Šarliz.

(Kurir.rs/ Blic žena)

Bonus video:

03:19

EVO KOLIKO NOVAK OSTAJE PRVI REKET SVETA UKOLIKO OSVOJI US OPEN! Brajović otkrio koji opasni protivnici čekaju Đokovića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track