MILA KUNIS I EŠTON KUČER SU UPRAVO POSTALI NAJOMRAŽENIJI PAR NA SVETU: Podržali osuđenog SILOVATELJA i navukli GNEV celog sveta
Foto: Twitter/MilaKunisv

NA STUBU SRAMA

MILA KUNIS I EŠTON KUČER SU UPRAVO POSTALI NAJOMRAŽENIJI PAR NA SVETU: Podržali osuđenog SILOVATELJA i navukli GNEV celog sveta

Pop kultura -

Fanovi Eštona Kučera i Mile Kunis širom sveta ovih dana jako su se razočarali. Njihov kolega iz serije "Vesele sedamdesete", Deni Masterson, osuđen je na 30 godina zatvora do doživotne robije zbog dva silovanja, a nakon presude saznalo se da je nekoliko slavnih ličnosti, uključujući Eštona Kučera i Milu Kunis, napisalo pisma podrške koja su poslali sudiji i nadali su se da će tako uticati na smanjenje Denijeve kazne.

Ta pisma su objavljena na internetu, a Ešton i Mila na sebe su navukli mnogo mržnje jer su osobu koja je pred sudom proglašena silovateljem u tim pismima nazvali "uzorom", čovekom s "izuzetnim karakterom", te su pisali kako je Deni protivnik droge i da je imao velik i pozitivan uticaj na njih u tom pogledu. Inače, tužioci su rekli da je Masterson drogirao žene pre nego što ih je silovao.

Šta su Ešton i Mila rekli u "videu izvinjenja"?

Očekivano, nakon što je javnost saznala da su Mila i Ešton slali pisma podrške za čoveka osuđenog za silovanje, par je objavio "video izvinjenja". Međutim, to i nije bilo izvinjenje, već više objašnjenje zašto su poslali pisma.

"Svesni smo boli koju su prouzrokovala pisma koja smo napisali u korist Denija Mastersona", rekao je glumac, dok je njegova supruga dodala: "Mi podržavamo žrtve. To smo kroz vreme pokazali svojim radom i nastavićemo to da činimo i u budućnosti."

Kučer je objasnio da je Mastersonova porodica kontaktirala njegove bivše kolege i pitala ih da napišu pisma podrške kako bi sudiji predstavili osobu koju poznaju 25 godina, a Kunis je izjavila: "Pisma nisu napisana da dovedu u pitanje legitimitet pravosudnog sistema ili valjanost odluke porote."

A onda je Kučer izjavio: "Pisma su bila namenjena sudiji da ih pročita, a ne da potkopaju iskaze žrtava ili ih na bilo koji način ponovo traumatizuju. Nikada to ne bismo hteli da učinimo i žao nam je ako se to dogodilo." Kunis je dodala da podržavaju svaku osobu koja je ikada bila žrtva seksualnog napada, seksualnog zlostavljanja ili silovanja.

Zbog rečenice da su pisma bila namenjena samo sudiji, mnogi ovo "izvinjenje" smatraju neiskrenim. Na internetu je lavina reakcija nekadašnjih velikih obožavatelja ovoga para i većina ih misli isto - Ešton i Mila ne žale što su napisali pisma podrške osuđenom silovatelju, već im je žao što sada cela javnost zna za pisma i šta piše u njima.

"Kako sada možemo ozbiljno da ih shvatimo u njihovom podržavanju osoba koje su preživele seksualno zlostavljanje ako pišu pisma sudiji kako bi se smanjila kazna njihovom prijatelju silovatelju?", "Izgubila sam poštovanje za njih", "Odvratno je javno garantovati za Denijev karakter uprkos dokazima koji govore suprotno. Trebalo bi da ih bude sramota", neki su od komentara na društvenim mrežama.

Inače, Ešton je s bivšom suprugom, Demi Mur, pre više od deset godina osnovao fondaciju posvećenu borbi protiv seksualnog iskorišćavanja dece.

Par kritikuje i Denijeva bivša devojka, koja ga je optužila za silovanje

Među onima koji ne kriju koliko sada ne podnose Eštona i Milu je i glumica Krisi Karnel Biksler. Ona je bila treća žrtva i dugogodišnja devojka Denija Mastersona, ali porota o tom slučaju nije mogla da donese jednoglasnu presudu. Biksler je bila u vezi s glumcem pet godina, a na sudu je rekla da se jednog jutra probudila i videla da je siluje, te da ga je povukla za kosu kako bi ga zaustavila.

Ponašanje Mile i Eštona jako ju je uznemirilo, pa je iznela niz optužbi na društvenim mrežama na njihov račun.

"Dragi Eštone, znam za tajne koje tvoj 'uzor' čuva za tebe. One koje bi te dokrajčile. Jesi li zaboravio da sam bila tamo? Bio si na spikerfonu one noći kada si nazvao Denija, 21. februara 2001. Čula sam sve. Čula sam plan. Mislim da si jednako bolestan kao i tvoj 'mentor'", napisala je Biksler.

"Draga Mila, molim se da počneš da procesuiraš stvari koje si doživela kao dete na tom setu. Tvoji stari intervjui puno toga govore. Predlažem svima da ih pogledaju i sami odluče šta vide i čuju pre nego što ih uklone s interneta. Znam i šta se dogodilo u Torontu i posle.

Pitanje: ako je to što vidiš kao normalan odnos s 'figurom starijeg brata', onda mi te jako žao i nadam se da ćeš razmisliti o odlasku na terapiju. Svi ste sigurno zaboravili da sam bila tamo sve vreme tih prvih pet godina serije 'Vesele sedamdesete'. Sećam se svega", dodala je Biksler.

Njena objava izazvala je lavinu reakcija na društvenim mrežama, a fanovi imaju pregršt pitanja i nedoumica. Zbog njene objave ceo TikTok sada ponovo priča o ubistvu koje se dogodilo 21. februara 2001. godine.

Što se dogodilo u februaru 2001?

Zbog Krisine objave brzo su se svi prisetili šta se dogodilo tog kobnog 21. februara 2001. godine. Ešton je tada trebao da ode na sastanak s Ešli Elerin, 21-godišnjom studentkinjom. No, kako on tvrdi, kasnio je na planirani sastanak jer je s prijateljima pratio dodelu Gremija, a Ešli je to znala i nije se ljutila.

Kada je napokon stigao do njene kuće, niko nije otvarao vrata, iako su svetla bila upaljena i njen automobil bio je parkiran ispred. Ešton je pokušao da otvori vrata, ali je bilo zaključano. Pogledao je kroz prozor i video je nešto crveno na tepihu, ali je, tvrdi, pretpostavio da su to mrlje od vina.

Mila Kunis, Ešton Kučer
foto: Printscreen Instagram

"Kucao sam na vrata, ali nije bilo odgovora. Pogledao sam kroz prozor i video da ima nereda u kući, ali nije mi to ništa značilo jer sam znao da se nedavno uselila. Na podu sam video nešto za šta sam tad mislio da je proliveno crno vino. Nedavno je imala zabavu za useljenje na kojoj je bilo puno studenata, pa mi to nije bio razlog za uzbunu. Kako nikog nisam video, otišao sam. Zaključio sam da sam se jednostavno prekasno pojavio i da je izašla s prijateljima", rekao je Ešton 2019. godine na sudu.

Mnoge zanima koje tajne Ešton čuva u vezi s tom kobnom noći

Idućeg jutra, dan nakon što je trebalo da ide na sastanak s Ešli, saznao je da je ona brutalno ubijena i zabrinuo se da bi zbog otisaka mogao da bude optužen. "Moji otisci prstiju su bili na njenim vratima. Uspaničio sam se", priznao je na sudu.

Ešton Kučer, Majkl Gargiulo
foto: Profimedia

Ešli je pronašla cimerka i imala je 47 uboda po vratu, prstima, stomaku i leđima. Za ubistvo je osuđen Majkl Garđulo. Kako je dokazano na sudu, ubio je Ešli u njenom domu u Holivudu, dok se ona spremala za izlazak s Kučerom. Majkl je proglašen krivim i za ubistvo 32-godišnje Marije Bruno 2005. godine i pokušaj ubistva Mišel Marfi, koja je 2008. godine uspela da mu pobegne.

S obzirom na to da je Briksler spomenula Eštonov poziv upućen Deniju te noći kada je Ešli ubijena, mnogi se sada pitaju šta glumac krije u vezi s tim slučajem, pogotovo jer ga je Biksler prozvala "bolesnim" i rekla da zna njegove tajne koje bi mogle da ga dokrajče.

Biksler je objavila i pregršt videa na Instagramu na kojima su Mila, Ešton ili Deni u mlađim danima, kojima želi da ukaže na njihovo ponašanje i odnos tokom snimanja "Veselih sedamdestih".

(Kurir.rs/ Index.hr)

Bonus video:

03:53

DANIJELI JE POMAGAO NEKO IZ SVETA POLITIKE, A ZNAM I KO! Branislav Lečić o optužbi za silovanje: Smetao sam nekome sa zapada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track