Najnovije vesti

"SVE JE MNOGO GORE NEGO ŠTO ZAMIŠLJATE" Biljana Srbljanović bila na suđenju Aleksiću: Jel normalno pitanje "KOLIKI JE MIKIN JEZIK"
Foto: Beta Miloš Miškov, Ana Paunković, Zorana Jevtić

hrabre devojke i Milena su ga zaustavile

"SVE JE MNOGO GORE NEGO ŠTO ZAMIŠLJATE" Biljana Srbljanović bila na suđenju Aleksiću: Jel normalno pitanje "KOLIKI JE MIKIN JEZIK"

Pop kultura
21:24h

U Višem sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje profesoru glume Miroslavu Miki Aleksiću, a glumica Milena Radulović svedočila je u postupku koji se vodi protiv njega.

Glumica je na početku suđenja rekla da ostaje u potpunosti pri svom iskazu, a pravo da joj postavi pitanja prvi je dobio Aleksićev branilac Zoran Jakovljević.

Brojni prijatelji i poštovaoci Milene Radulović su bili u sudnici da mladoj glumici pruže podršku, a među njima se našla i Biljana Srbljanović, naša poznata dramaturškinja i profesorka.

Milena Radulović
foto: Petar Aleksić

Ona je na svom profilu na Fejsbuku otkrila detalje mučnog suđenja koje prenosimo u celosti:

"Prisustvovala sam današnjem sđjenju i želim da vam kažem da je sve još mnogo gore nego što zamišljate.

Milena je bila hrabra, dostojanstvena, odvažna i jaka, prošla je kroz 3 sata uvredljivog obraćanja i prostačkog ponašanja advokata odbrane i njegovog tima. Odgovarala na teška i komplikovana pitanja bez treptaja, bez da se zagrcnula.

Zagrcnuli smo se u publici mi.

Milena Radulović
foto: Petar Aleksić

Sudnica je danas bila prepuna, veoma mnogo predstavnika medija i "stručne javnosti" (mislim da su studenti ili mladi pravnici). Gotovo sve medije su predstavljale žene, uglavnom mlade, ozbiljne i diskretne. Ipak su i one, nekoliko puta, pokazale da su zgrožene govorom advokata.

Pored toga, jedine reakcije su dolazile od dve novinarke srednje generacije, kojima se Aleksić osmehnuo, a jednoj i namignuo, a one mu uzvratile srdačno.

Ipak imam utisak da je većina prisutnih bilo zgađeno nad pristupom, ponašanjem i držanjem Aleksićevog pravnog tima.

Ne postoji niti jedan razlog da se branilac optuženog za bilo koje, a pogotovo ovakvo krivično delo, ponaša kao advokati Aleksića.

Ne postoji razlog da se smeju ženi dok odgovara na pitanja o silovanju. Ne postoji nikakav razlog da se advokatica, dakle žena, iz tima branilaca, čitavo vreme cereka Mileni u lice, pravi grimase, negoduje i pokušava da je stavom ponizi dok svedoči o seksualnom nasilju koje je preživela.

Milena Radulović
foto: Petar Aleksić

To ne može biti prihvatljiva strategija odbrane bilo koga, a pogotovo starca kome se sudi za silovanje i seksualno uznemiravanje devojaka i devojčica.

Nemoguće je da je tako nešto korisno za odbranu, osim što je odvratno i potpuno neprihvatljivo, za to nema čak ni razloga.

Ne postoji razlog da se advokat kezi, navlači pantalone, dobacuje publici, namiguje saradnici, pravi grimase, i da se otvoreno smeje ženi koja je primorana da odgovara na njegova pitanja o silovanju koje je preživela.

Pored toga, moram da kažem da je potpuno neshvatljivo da danas, 2023. godine, odbrana bude bazirana na ponižavanju žena koje svedoče o silovanju sledećim pitanjima:

Milena Radulović
foto: Petar Aleksić

Koliki je Mikin jezik?

Da li vam je gurnuo u grlo?

Da li vam je glavu vukao na dole? (pokazuje kako vuče zamišljenu žensku glavu ka svojim preponama)

Da li vas je čupao i vukao unazad? (pokazuje, vrlo uverljivo, kako neku zamišljenu ženu siledžijski čupa i vuče unazad)

Da li je vaš otac, kad vas je posle prvog napada vozio kući, osetio miris na vama?

Da li je vaš otac osetio muški parfem ili miris duvana na vama?

Zašto ga niste ugrizli za jezik, kao što je "prirodna reakcija" napadnute žene?

Da li ste vikali jao "kao što je normalno" pri njegovom napadu? (prethodno je više puta ponovljeno da su iz zgrade SVI otišli i da je ostala sama sa njim)

Koje boje su vam bile hulahopke i šta ste imali "iznad haljine"?

Da li su vam pitanja "da li se krešeš", "da li si suvopičasta", "da li svršavaš" delovala neprijatno ili pedagoški?

Da li ste pre toga već imali seksualne odnose i sa kim?

Milena Radulović
foto: Petar Aleksić

Treba reći da je NA SVE OVO Milena, kao i druge devojke, već satima odgovarala pred tužiocima, veštacima, specijalizovanim psihijatrima. Sve je već rekla, kroz ovo je već prošla, SATIMA je govorila o svojoj traumi, nakon čega se smatrala verodostojnom i na osnovu čega je Aleksić i uhapšen, a optužnica podignuta.

Sve ovo piše u spisima, koje advokat uporno želi da karikira, izvrće ruglu, uz jedan omalovažavajući ton i gest.

Sve je već rekla, i sada ponovila.

Nema nikakvog razloga da je taj raspojasani muškarac pita kolika je dužina jezika, organa, dakle, Miroslava Aleksića, tada čoveka od 62 godine koji je, prema optužnici, taj jezik gurao u usta i grlo devojčici od sedamnaest.

Imajte to uvek u glavi, on tada ima 62 godine, ona nije još ni punoletna.

On je, kako je Milena danas rekla, samo četiri godine mladji od njenog DEDE.

Koliko je dugačak jezik što joj je ugurao u usta, devojci koju je uzeo pod svoje kad je bila dete, pravo dete od samo 11 godina?

Milena Radulović
foto: Petar Aleksić

Treba to stalno imati na umu, sve ove mlade žene koje se, evo sad će biti četiri godine, bore, prvo su bile deca, devojčice koje je odabrao na "audicijama", koje je zastrašivao, pripremao, ubedjivao, podizao, vaspitavao po svome, gledao ih kako rastu, samo da bi onda u trenutku u kom tek što su od deteta postale devojke, nasrtao na njih da ih fizički, emotivno, psihički, ljudski, kao žene - osakati za uvek.

Danas je Milena bila veličanstvena. Najviše zbog toga što je svima bilo jasno da on nije pobedio. Nije jači od nje. Ne može joj više ništa, ni njoj ni ijednoj drugoj.

Ove hrabre devojke i Milena su ga zaustavile.

Hvala im na tome u ime svih naših kćeri. Hvala, Milena."

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:13

Milena Radulović uz pesmu proslavila 27. rođendan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track