"TO SU RANE KOJE MOŽDA NIKAD NEĆE ZACELITI" Slavna manekenka o BIVŠEM MUŽU NASILNIKU! Evo ko ju je ohrabrio da glasno progovori
Foto: Marco BERTORELLO / AFP / Profimedia

HRABRA

"TO SU RANE KOJE MOŽDA NIKAD NEĆE ZACELITI" Slavna manekenka o BIVŠEM MUŽU NASILNIKU! Evo ko ju je ohrabrio da glasno progovori

Pop kultura -

Bivši kanadski supermodel, Linda Evanđelista, poslala je snažnu poruku podrške žrtvama koje prijavljuju nasilje i seksualno zlostavljanje i otkrila da je i ona sama bila žrtva zlostavljanja bivšeg supruga, Žeralda Marijea, s kojim je bila u braku pet godina.

U pogrešnoj vezi

Žeralda su kasnije optužili za silovanje najmanje 13 modela, a mnoge od njih bile su maloletne i imale svega 14 godina. Francuski tužioci u februaru su zatvorili istragu jer je prošlo predugo od zločina da bi bili procesuirani prema francuskom zakonu koji postavlja vremenska ograničenja krivičnih dela kojima se sudi.

Linda Evanđelista
foto: UnBoxPHD / SplashNews.com / Splash / Profimedia

"Shvatila sam da sam možda u pogrešnoj vezi. Lakše je nešto reći nego učiniti - izaći iz nasilne veze. Ne radi se samo o tome da kažeš 'Želim razvod, vidimo se'… to ne ide tako. Ali znao je da ne sme da mi dira lice, koje mu je i donosilo novac", ispričala je Evanđelista.

Nije jedina zlostavljana

Nekoliko žena je Marieja 2020. godine optužilo za silovanje i seksualno zlostavljanje, a Evanđelista je priznala da je verovala njihovim tvrdnjama i pohvalila njihovu hrabrost i snagu. Otkrila je da su joj njihove optužbe slomile srce, ali ipak su joj dali hrabrost da progovori.

Linda Evanđelista
foto: EMMANUEL DUNAND / AFP / Profimedia

"Volela bih da pravda bude zadovoljena i da takvi ljudi dvaput razmisle i boje se, a da žene znaju da nisu same", rekla je Evanđelista.

Rekla je kako je upravo zbog svog iskustva verovala devojkama koje su ga prijavile za silovanja i seksualna zlostavljanja 1980-ih i 1990-ih, dok je on radio za Elite u Parizu.

Linda Evanđelista
foto: Shutterstock

"Tokom veze s Žeraldom nisam znala ništa o tim seksualnim optužbama, tako da nisam mogla da pomognem tim ženama. Slušajući ih sada, i na temelju sopstvenog iskustva, verujem da govore istinu. To mi slama srce jer su to rane koje možda nikada neće zaceliti i divim se njihovoj hrabrosti i snazi", dodala je Evanđelista.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:30

KO SU SRPSKE MALE NEVESTE? Kod nas su LEGALIZOVANI dečji brakovi, a ŽRTVE su brojne!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track