ISPLIVALI DETALJI BIZARNOG PLANA KANJEA VESTA: Pogledajte gde je hteo da se SAKRIJE! Hoće da živi BEZ STRUJE I PROZORA a evo zašto
Foto: SPOT-Stoianov / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

TUŽI GA BIVŠI SARADNIK

ISPLIVALI DETALJI BIZARNOG PLANA KANJEA VESTA: Pogledajte gde je hteo da se SAKRIJE! Hoće da živi BEZ STRUJE I PROZORA a evo zašto

Pop kultura -

Kontroverzni američki reper Kanje Vest želeo je da ukloni sve prozore i struju iz svoje kuće u Malibuu vredne 57 miliona dolara kako bi je pretvorio u sklonište od bombi preostalih iz 1910. godine, a zbog čega ga tuži bivši menadžer projekta preuređenja, Toni Sekson.

On naime tvrdi da je dobio otkaz nakon što je izrazio zabrinutost zbog ekstremne opasnosti takvih postupaka, piše TMZ. Prema Seksonovoj tužbi, koju je nedavno podneo Višem sudu okruga Los Anđeles, on je bio angažovan za projekat u septembru 2021. godine i radio je po 16 sati dnevno na kući na plaži koju je dizajnirao Tadao Ando.

Kanje Vest, Bjanka Ćensori
foto: @CelebCandidly / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Tvrdi da je spavao na podu kuće dok je radio kao menadžer projekta, čuvar i radnik obezbeđenja 24 sata svih sedam dana u nedelji za imanje i da mu je Vest platio samo nedelju dana rada i ignorisao sve njegove brige i upozorenja, sve dok konačno nije dobio otkaz u novembru 2021, nakon što je odbio da ukloni prozore i struju iz kuće.

Kanje je predložio unos velikih generatora u kuću, ali Sekson je bio zabrinut da bi to moglo da dovede do požara, zbog čega mu je reper pretio i rekao da će ga smatrati neprijateljem ako ne ispuni njegovu viziju.

Kanje Vest, kuća, tužba
foto: Tony Saxon / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

"Ako ne budeš radio ono što ti kažem, nećeš raditi za mene, neću ti više biti prijatelj i samo ćeš me videti na TV-u", poručio mu je Kanje.

On mu je na to rekao da ne gleda TV i dobio otkaz na licu mesta. U tužbi je naveo i da je reperova vizija kuće bila da napravi nešto poput skloništa od bombi iz 1910. godine, da sruši mermerna kupatila, ukloni prozore, vodovod i struju. Navodno je hteo i stepenice da zameni toboganima. Sada ga tuži za brojna kršenja zakona o radu i za neisplaćene plate i odštete u iznosu većem od milion dolara.

Bjanka Ćensori, Kanje Vest
foto: Lensi Photography / SplashNews.com / Splash / Profimedia

"Trebalo je sve to da izvadimo i na neki način mu sagradimo pećinu šišmiša", objasnio je Sekson, dodajući da je reper želeo mesto na kojem može da se sakrije od Klintona i Kardašijana.

On je u početku verovao da je reč o nekom umetničkom projektu, ali kasnije je shvatio da Kanje zapravo želi da živi u njemu bez struje, okružen biljkama, baterijskim svetiljkama, u mraku. Na nedavnim fotografijama kuće masivni prozori koji se prostiru od poda do plafona s pogledom na okean su uklonjeni, čini se da se unutrašnjost kuće raspada, a metalne ograde rđaju od neprestane izloženosti slanom vazduhu, vetru i vodi.

Kanje Vest, Malibu
foto: no byline@backgrid.com / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Vest je spornu nekretninu kupio u rseptembru 2021. i zatražio pomoć slavnog japanskog arhitekte Tadaa Anda i doveo vrhunske izvođače da nadgledaju opsežne planove preuređenja. Ali do sledećeg leta renoviranje je zaustavljeno i opustošena vila bez prozora ostala je prazna.

Njegove komšije rekle su za TMZ da je vila jednostavno ostavljena da trune i da nisu videli nikoga u blizini već mesecima. Kanje je na imanju viđen pre godinu dana, kada je proveravao kako napreduju radovi, a uz to je vlasnik nekoliko drugih nekretnina širom zemlje, uključujući prostrani ranč u Kalabasasu u Los Anđelesu, koji je kupio za 3 miliona dolara 2019. godine. Takođe poseduje još jedan prostrani ranč u Vajomingu, koji je kupio kad je navodno postao opsednut tom saveznom državom na Srednjem zapadu pre nekoliko godina.

(Kurir.rs/ TMZ/ Dnevnik.hr)

Bonus video:

00:04

Ovaj snimak je Kanje Vest komentarisao Didi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track