NEMA KRAJA CRNIM DANIMA ZA ŠAKIRU: Nakon preljube i BOLNOG RASKIDA stigla nova TURA PROBLEMA za slavnu pevačicu
Foto: Europa Press / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

PRETI JOJ SUĐENJE

NEMA KRAJA CRNIM DANIMA ZA ŠAKIRU: Nakon preljube i BOLNOG RASKIDA stigla nova TURA PROBLEMA za slavnu pevačicu

Pop kultura -

Slavnoj pevačici Šakiri preti još jedno suđenje, ovo zbog optužbe da španskim poreskim vlastima duguje gotovo 6,7 miliona evra. Kabinet državnog tužioca podneo je krivičnu prijavu protiv Kolumbijke na sudu blizu Barselone, rekao je portparol u utorak. Sud će sad odlučiti hoće li se suditi pevačici.

Preliminarna istraga počela je u julu nakon što je poreska uprava prijavila dva moguća prekršaja u vezi s porezom na dohodak i imovinom u 2018. godini.

Šakira
foto: Stephen Lock / Zuma Press / Profimedia

Šakiri bi već ove godine trebalo da se sudi u Barseloni zbog odvojenih optužbi o utaji poreza u ukupnom iznosu oko 14,5 miliona evra između 2012. i 2014. godine. Državni tužilac traži zatvorsku kaznu u trajanju od osam godina i dva meseca, te novčanu kaznu u iznosu 23,8 miliona evra.

Šakira
foto: Andy Hooper / dmg media / Profimedia

Šakira je više puta rekla da je nedužna u prvom slučaju i tvrdi da je bila dužna da plati porez na Bahamima 2012, 2013. i 2014, a ne u Španiji. Ali kaže da je u međuvremenu platila sve poreze plus zatezne kamate.

Šakira je u julu prošle godine odbila vansudsku nagodbu u Španiji, gde je povremeno živela s bivšim špankim fudbalerom i bivšim suprugom Đerarom Pikeom. Nakon raaskida, Šakira se sa sinovima preselila u Majami.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track