U PITANJU JE LOV NA VEŠTICE, NAMERNO MU TO RADE: Ilon Mask ČUVA LEĐA ozloglašenom glumcu, pa spomenuo i SVETSKE MOĆNIKE! (FOTO)
Foto: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia, Shutterstock

ZDUŠNO GA BRANI

U PITANJU JE LOV NA VEŠTICE, NAMERNO MU TO RADE: Ilon Mask ČUVA LEĐA ozloglašenom glumcu, pa spomenuo i SVETSKE MOĆNIKE! (FOTO)

Pop kultura -

Ilon Mask stao je u odbranu svog prijatelja i komičara Rasela Brenda nakon što su optužbe za silovanje, seksualni napad i emocionalno zlostavljanje protiv glumca izašle na videlo.

Holivudska zvezda suočava se s optužbama za seksualno zlostavljanje i predatorsko ponašanje u periodu između 2006. i 2013., kad je bio na vrhuncu slave, a prema istrazi koju su proveli The Times, The Sunday Times i emisije Dispatches programa Channel 4. Uoči emitovanja emisije, Rasel je objavio izjavu na svojim društvenim mrežama.

Rasel Brend
foto: Printscreen YouTube

U videu je rekao: "Ovo nije uobičajena vrsta videa koju radimo na ovom kanalu gde kritikujemo, napadamo i potkopavamo vesti u svoj njihovoj iskvarenosti, jer u ovoj priči ja sam vest. Ja sam primio dva izuzetno uznemirujuća pisma, odnosno pismo i e-mail."

Rasel Brend
foto: Printscreen YouTube

Nastavio je žestoko negirati optužbe, dodavši: "Ali usred ovog niza zapanjujućih, prilično baroknih napada, često vrlo ozbiljnih optužbi koje apsolutno pobijam. Te se optužbe odnose na vreme kada sam radio u mejnstrimu, kada sam bio u novinama celo vreme, dok sam glumio u filmovima. I kao što sam opširno pisao o tome u svojim knjigama, bio sam vrlo, vrlo promiskuitetan. No, tokom tog vremena promiskuiteta, odnosi koje sam imao apsolutno su uvek bili sporazumni. Uvek sam bio transparentan u vezi s tim".

Rasel Brend
foto: Profimedia

A sada je i milijarder, te vlasnik firmi Spejs i Tesla, Ilon Mask progovorio o Brendovoj situaciji tokom intervjua s Benom Šepirom.

Ilon Mask
foto: EPA Ludovic Marin Pool

"Ovde očito treba postojati osuda. Ne može biti kriv dok se ne dokaže da je nevin. Jer očito smo ovde samo na neki način u fazi spaljivanja veštica; dovoljno je samo biti proglašen vešticom da postaneš veštica i budeš spaljen", kazao je Mask, te dodao da "bilo ko može biti optužen u bilo kojem trenutku za lažne optužbe, a mi ne možemo uništavati njihove živote zbog potencijala lažnih optužbi".

Ilon Mask
foto: EPA-EFE/HANNIBAL HANSCHKE / POOL

Mask je takođe utrvdio da je Brend "protresao kavez moćnika", napomenuvši da bi se javnost trebala zapitati zašto su optužbe tek sada izašle na videlo.

"Čini se kao čudna slučajnost da se to događa kada Rasel stvarno dobija na snazi, dovodeći u pitanje mnogo konvencionalnih mišljenja. Mislim da nam ponestaje teorija zavere koje se nisu pokazale tačnima", zaključio je.

(Kurir.rs/Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track