MEGAN MARKL SE OZBILJNO ISPLATILA ULOGA ZGODNE I PAMETNE REJČEL: I dalje zarađuje od nje, a evo koliko je uzmala PO EPIZODI
Foto: CAP/FB / Capital pictures / Profimedia

RACIONALNO JE TROŠILA

MEGAN MARKL SE OZBILJNO ISPLATILA ULOGA ZGODNE I PAMETNE REJČEL: I dalje zarađuje od nje, a evo koliko je uzmala PO EPIZODI

Pop kultura -

Otkako je, početkom leta, serija "Suits" stigla na Netflix, munjevitom brzinom je postigla ogromnu glednost - Nielsen je objavio podatak po kom su gledaoci na toj platformi i NBC-jevom Peacocku u julu proveli 18 milijardi minuta uz tu seriju. Serija "Suits" je prestala da se snima 2019. godine, postala je svojevrsni letnji hit 2023, a i nakon leta dobro se kotira na digitalnim platformama.

Megan Markl
foto: Profimedia

Analitičari su pokušali da objasne zašto priča o nadarenom, ali poprilično egoističnom advokatu Harviju Spekteru, koji zaposli genijalca Majkla Rosa kao saradnika iako nema završen pravni fakultet, opet toliko privlači ljude. Delom je to, kažu, zbog toga što je serija sjajno napravljena, brza, pametna, delom zato što je suštinski romantična priča o Pepeljugi. Zatim, advokatske serije po pravilu uvek dobro prolaze, kao i serije koje se bave odnosima u raznim firmama. I, da, glumačka ekipa je odlična. Jedan od faktora koji je zasigurno pomogao i u novom uspehu "Suitsa" je svakako i Rejčel Zejn, zgodna, nadarena i pametna pravna pomoćnica koju glumi Megan Markl, danas vojvotkinja od Saseksa, supruga britanskog princa Harija.

Megan Markl, princ Hari
foto: I-Images / Zuma Press / Profimedia

Rejčel je bila njena najveća uloga u do tada osrednjoj karijeri, ostvarenje dugogodišnjeg sna i prvi njen korak u društvo dobro plaćenih televizijskih glumica. Bila je dobra, čak sjajna, mnogima je postala omiljeni lik u seriji koja je postala hit s prvim epizodama. Megan je dobila priliku za intervjue, naslovnice, crvene tepihe, pratioce za svoje društvene mreže i llajfstajl blog i još mnogo toga. Dobila je i novac, a prema pisanju britanskih tabloida, dobila je veliku svotu.

Pre uloge Rejčel, većina njenih uloga bile su bez teksta ili s pokojom rečenicom, a najzvučniji naslov na spisku je film "Hvala ti za ljubav" s Robertom Petisonom u naslovnoj ulozi, gde se nakratko pojavljuje kao konobarica.

Megan Markl
foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Megan je snimila više od 100 epizoda "Suitsa", tokom sedam od devet sezona. The Mirror je otkrio da je zarađivala oko 43.000 evra po epizodi ili gotovo 400.000 evra godišnje. Iako više nema te honorare, ona i danas zarađuje od uloge Rejčel. Naime, prema ugovoru ona (kao i drugi glumci) dobija tantijeme svaki put kada se bilo gde u SAD ili na Peacocku prikaže serija. Magazin Marie Claire tvrdi kako će Megan dobiti tantijeme i od Netflixa, što bi, s obzirom na glednost, mogla da bude fina svota.

A vojvotkinja je, čini se, bila racionalna u trošenju svog teško zarađenog novca. The Mirror piše kako su njene tantijeme pomogle kada su ona i Hari kupovali svoj luksuzni dom u Montesitu vredan više od 15 miliona dolara. Bilo je to 2020. godine, nakon što su odlučili da prestanu da budu zaposleni u britanskoj monarhije i potražiti sreću izvan Ujedinjenog kraljevstva.

princ Hari, Megan Markl
foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Frobes je pisao kako je Megan dala otprilike dva miliona dolara sa svog računa koje je zaradila ulogom u seriji, dok je ostatak novca stigao iz nasledstva princa Harija, novca koji mu je ostavila njegova majka, princeza Dajana. To je Hari priznao i pritom optužio oca, kralja Čarlsa, da je prestao da ga finansira.

Kada ga je u ozloglašenom intervjuu koji je teško narušio ionako problematičan odnos Harija i ostatka porodice, Opra Vinfri direktno pitala da li je istina da ne dobija novac od Krune, on je odogovrio: "Da, od polovine, u stvari od prvog tromesečja 2020. godine. Ali imam što mi je mama ostavila. Bez toga ne bismo mogli ovo da napravimo."

(Kurir.rs/ Jutarnji.hr)

Bonus video:

00:44

BBC povukao podkast o princu Hariju i Megan Markl!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track