PROKLET BIO DAN KAD SAM TE RODILA! Ćerka slavne pevačice otkrila stravične detalje iz detinjstva: Majka je bila PIJANI MONSTRUM
Foto: Philippe Gras / Le Pictorium / Zuma Press / Profimedia

TUGA

PROKLET BIO DAN KAD SAM TE RODILA! Ćerka slavne pevačice otkrila stravične detalje iz detinjstva: Majka je bila PIJANI MONSTRUM

Pop kultura -

Nina Simon bila je poznata kao kraljica bluz, džez i gospel muzike i stastveni borac za ljudska prava, ali kao majka nije bila tako uspešna. Njena ćerka Lisa u intervjuu za "The Guardian" otkrila je da je Nina bila vrlo problematična osoba koja se borila sa depresijom i alkoholizmom i da je zato često maltretirala svoju ćerku jedinicu.

- Nisam imala srećno detinjstvo. Moja majka me je često maltretirala i tukla, čak i u javnosti. Lako je iživljavati se na deci jer su mali i zavise od vas - ovako je Lisa Simon započela svoju ispovest o "majci monstrumu" Nini Simon, kako je naziva.

Nina Simon
foto: Eleonore Bakhtadze / AFP / Profimedia

Nina je bila loša majka

Ninina smrt 2003. godine, pokrenula je porodične razmirice i pravne bitke oko njene zaostavštine. Tokom svog života, Lisu je majka stalno vodila sa sobom po svetu. Čak i kada bi se pobunila, Nina bi je tukla i ucenjivala. Kada je imala 10 godina morala je da počne da radi, a sa 12 je postala majčin šofer. Sa 14 godina je rešila da pobegne od kuće jer ju je majka pretukla. Nina nikada nije htela da podrži Lisu, ni kada je počela muzičku karijeru, ni kada je htela da se priključi američkoj vojsci. Na kraju ju je i isključila iz svog testamenta.

- Volela bih da je bar na trenutak zastala i zapitala se šta postiže takvim svojim ponašanjem. Moja majka je bila ljuta na ceo svet i najčešće je mene krivila za sve. Kada su moji roditelji bili zajedno, Nina je bila divna majka, ali čim su se razveli sve se promenilo. Takođe nisam imala nikakav odnos sa ocem od kada nas je napustio - otkrila je Lisa.

Nina Simon
foto: Universal Archive/Universal Images Group / Universal images group / Profimedia

U razgovoru za "The Guardian" rekla je da joj je majka za 16. rođendan poslala čestitku na kojoj je pisalo: "Proklinjem dan kada sam te rodila". Lisa kaže da je u tom trenutku bila sa svojom tetkom i da nije bila ljuta zbog poruke, ali njena tetka jeste.

"Rekla sam joj - šta ti je? Pa, ovo je sasvim normalno".

Lisa je morala da radi sa 10 godina

Lisa je sa 10 godina počela da radi na Barbadosu, jer je bila dovoljno stara da podnese zahtev za papire.

- Nisam imala drugog izbora. Nina je izgubila svoju kuću i kontrolu nad svojim poslovima zbog problema sa sudom. Ona je otišla u Liberiju, na poziv muzičke ikone Mirjam Makebe. To je bio jedan od najsrećnijih perioda mog života. Tamo sam išla u školu i živela u hraniteljstkoj porodici. Ali, onda je moja mama rešila da mi se pridruži i sve je krenulo nizbrdo. Morala sam brzo da odrastem - rekla je Lisa.

Nina Simon
foto: Julian Makey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Godine 1976, Nina se opet preselila, a ovaj put je otišla u Ženevu, gde je Lisa išla u internat. Ali, Lisa se ubrzo vratila nazad u Ameriku i postala vojni inženjer. U 29. godini je odustala od toga i posvetila se muzičkoj karijeri.

Posle Ninine smrti, Lisa je otkrila da je isključena iz testamenta. Ona je potom podnela tužbu protiv majčinog knjigovođe, tvrdeći da ju je majka pred smrt vratila u testament. Takođe, Lisa je dospela na sud i sa ocem, koji tvrdi da i on ima pravo na određen deo Nininog bogatstva.

- Udata sam i imam divan odnos sa svojom decom. Nadam se da ću umreti sa osmehom na licu, okružena porodicom. Moja majka nikada to nije doživela. Ona je umrla, a i dalje nije našla mir i ljubav. Možda bi, da je umela da voli, pronašla svoj mir - zaključila je Lisa.

Nina Simon
foto: Douglas Kent Hall / Zuma Press / Profimedia

Užasna narav Nine Simon

Nina je živela za muziku i toliko ju je volela da je bila čak spremna da ubije. U jednom intervjuu ispričala je da je 1999. godine pištoljem jurila čoveka iz izdavačke kuće koji su ukrali njene albume, tačnije njena muzike više nije bila u njenom vlasništvu.

- Ukrali su moje albume i nisu platili. Otišla sam u Švajcarsku i tom čoveku sam rekla - gde su moje pare? Rekao mi je da mi neće dati nikakve pare. Odgovorila sam - nego šta ćeš. Imala sam pištolj i pratila sam ga do restorana, pokušala sam da ga ubijem. Pucala sam, promašila sam i vratila sam se u Ameriku. Osećala sam se odlično, žao mi je što ga nisam upucala - ispričala je kroz smeh Simon.

(Kurir.rs/ŽenaBlic)

Bonus video:

02:52

DRAGANA MIRKOVIĆ OTKRIVA ZAŠTO JE PRISTALA DA SNIMI PRVU PLOČU: Nisam htela da budem pevačica, nego turistički vodič!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track