"ZABRANJUJEM TI TO JER NI MENI NISU DALI" Evo oko čega su se ŽESTOKO POKAČILI princ Vilijam i Hari uoči njegovog venčanja sa Megan
Foto: Tolga AKMEN / AFP / Profimedia

razlog je urnebesan

"ZABRANJUJEM TI TO JER NI MENI NISU DALI" Evo oko čega su se ŽESTOKO POKAČILI princ Vilijam i Hari uoči njegovog venčanja sa Megan

Pop kultura -

Uoči većine venčanja prisutna je napetost oko brojnih detalja, a toga je svakako bilo na svadbi princa Harija (39) i Megan Markl (42). Dvojac se venčao u maju 2018., a puno se govorilo o haljinama za deveruše, tijari, bilo je neizvesno hoće li se pojaviti mladin otac, Tomas Markl. Na kraju nije došao pa je do oltara princ Čarls otpratio Megan.

Pre nego što su izgovorili sudbonosno 'da', princ Vilijam (41) i Hari su se posvađali i to oko brade. Ako je suditi prema knjizi 'Rezerva', koju je objavio Hari, Vilijam je napao mlađeg brata i naredio mu da se obrije. Bradu je smatrao očitim kršenjem protokola i normi, pogotovo jer se Hari oženio u vojnoj uniformi.

princ Vilijam, kralj Čarls
foto: PA/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Hari je zbog toga lično otišao kod bake, pokojne kraljice Elizabete II kako bi je pitao za dopuštenje sme li ostaviti bradu. Objasnio je da ga ona čini smirenijim.

"Da, možeš zadržati bradu', rekla mu je baka, piše Hari i dodaje: 'Ali onda sam to objasnio bratu i on se... nakostrešio?'.

princ Hari
foto: Paul Edwards / News Licensing / Profimedia

Hari je starijem bratu održao 'istorijsku lekciju' uz pomoć Gugla i pokazao mu slike kraljevskih predaka koji su bili u uniformama i imali bradu, poput Edvarda VII i Džordža V. Vilijam je poludeo kad je saznao da je dobio dopuštenje bake da zadrži bradu.

'Doveo si je u nezgodan položaj, Harolde! Nije imala izbora nego reći da', govorio mu je Vilijam. Svađali su se oko toga u više navrata, i lično i preko telefona. Kulminiralo je kada je Vilijam naredio Hariju da se obrije. Kada ga je Hari pitao zašto mu je to važno, brat mu je odgovorio:

princ Vilijam
foto: Odd ANDERSEN / AFP / Profimedia

'Jer meni nije bilo dopušteno zadržati bradu'.

Hari je tada shvatio zašto je Vilijamu to bilo toliko bitno. 'Mrzeo je pomisao da uživam u povlastici koja mu je uskraćena', istakao je Hari. Vilijam nikad nije komentarisao ovu svađuo otkako su izašli memoari, niti je dao svoju stranu priče.

(Kurir.rs/Story.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track