"SMRT BI MOGLA DA BUDE IZA UGLA" Slavni glumac oprašta se od svoje karijere: Sve mu je teže, a evo šta mu najgore pada
Foto: EPA

TUGA

"SMRT BI MOGLA DA BUDE IZA UGLA" Slavni glumac oprašta se od svoje karijere: Sve mu je teže, a evo šta mu najgore pada

Pop kultura -

Britanski glumac Majkl Kejn (90) nedavno je viđen na premijeri filma "The Great Escaper" u Londonu, a ulogom u biografskoj drami oprašta se od glumačke karijere.

- Smrt bi mogla biti iza ugla sa 90 godina. Najgore je što toliko toga nedostaje u vašem životu. Ne možete da trčite, ne možete da igrate fudbal i postepeno shvatate da ste sve bliži smrti - rekao je Kejn.

Majkl Kejn
foto: Profimedia

Kejn se tokom karijere pojavio u više od 160 filmova, a mnogi obožavaoci ga pamte po ulogama u raznim klasicima kao što su 'Zulu' i 'Posao u Italiji', a uloga u filmu 'Alfi' donela mu je svetsku slavu i nominaciju za Oskara 1966. godine, piše Stil.

Iako je svojevremeno slovio za šarmantnog zavodnika, sve je stalo kada je 1971. godine upoznao sadašnju suprugu Šakiru Kejn, sa kojom je u braku 50 godina. U bivšu manekenku se zaljubio dok je boravio kod Nensi Sinatre u Las Vegasu, a ona ga je nekoliko puta odbijala.

Venčali su se 1973. godine u Las Vegasu, a on često kaže da je upravo zbog nje odlučio da prestane da pije alkohol.

Majkl Kejn
foto: Profimedia

- Bez nje bih odavno bio mrtav. Utopio bih se u alkoholu, a smrt bi bila sigurna. Nisam vodio računa o sebi kad sam bio mlad. Pio bih litar votke dnevno i popušio nekoliko paklica cigareta. Nisam bio nesrećan, stres me je uzeo pod svoje - rekao je glumac.

Za 50 godina braka supružnici nisu imali skandala ili afere, a na pitanje o tajni uspešnog braka, Kejn je rekao da su mu suprugine smernice o snimanju spasile brak:

- U našem poslu sve ide u pogrešnom pravcu . Ali ako se vratite svojoj ženi na kraju radnog dana, toga nema.

(Kurir.rs/Story.hr)

Bonus video:

02:29

POZNATI GLUMAC O POSTAVLJANJU GRANICA: U emisiji Pusti brigu otkrio šta je ključno kada je reč O GLUMI (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track