PORODICA SMO I PROŠLI SMO TOLIKO TOGA: Skaj Vikler u susret dva nastupa, otkriva ko će mu se PRIDUŽITI NA BINI i zapevati sa njim
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

intervju

PORODICA SMO I PROŠLI SMO TOLIKO TOGA: Skaj Vikler u susret dva nastupa, otkriva ko će mu se PRIDUŽITI NA BINI i zapevati sa njim

Pop kultura -

Beogradski umetnik, muzičar, reper, tekstopisac i večiti buntovnik srpske muzičke scene, Đorđe Miljenović, poznatiji kao Skaj Vikler, nastupiće večeras i sutra u Novom Sadu i Beogradu.

Smelo se igra sa rok, bluz, drum&base elementima, istovremeno ostajući veran i hip hop-u, po kojem je publici prepoznatljiv kroz bend Bad Copy.

Imajući u obzir energiju izvođača, natsupi obećavaju dobar provod, a Miljenović u razgovoru za Kurir otkriva šta je pripremio publici i govori o povratku grupe Bad Copy.

Nastupićete u Novom Sadu i Beogradu dan za danom. Da li ste se uželeli publike i šta ste im pripremili?

Skaj Vikler
foto: Dragana Udovičić

- Pripremili smo uobičajeno razbijanje od svirke, ali sa malim dopunama ovog puta. U Novom Sadu će nam društvo praviti sjajna grupa Keni Nije Mrtav, kao predgrupa. Na beogradskom koncertu, koji će biti u subotu u najboljem beogradskom klubu Zappa Baza, će nam se pridružiti moja dugogodišnja saradnica i brat, Ana Stanić, sa kojom ćemo izvesti zajedničku pesmu sa mog poslednjeg solo albuma. Biće i još jedna nova pesma kojom najavljujem nove stvari na vidiku, i ljudi će prvi put moći da je čuju na ova dva koncerta.

Grupa Bad Copy okupila se ponovo posle dužeg vremena. Zbog čega ste bili na pauzi?

- Svako malo nam prekipi od jednog te istog pa napravimo pauzi. Svako malo znači na svakih 7- 8 godina. I onda sve opet. I tako već 25 godina.

Šuškalo se o svađi između članova. U kakvim ste odnosima?

Skaj Vikler
foto: Damir Dervišagić

- Najbolje da nije bilo svađa za 25 godina. Ali porodica smo i prošli smo toliko toga da je smešno kakve smo probleme imali, čeka nas još dosta toga.

Kakva je trenutna situacija u domaćem hip hop-u? Šta mislite o današnoj sceni?

- Scena je fenomenalna i imaa dosta toga da ponudi. Bukvalno najluđe vreme. Imamo apsolutno svaku vrstu muzike za svakave fanove, što je sjajno.

Da li ćete publiku obradovati novim pesmama u narednom periodu?

- Čim obradujem sebe, a to sve teže ide.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track