ACA REGINA NIKAD ISKRENIJI! Aleksandar Čović: U brak kao instituciju ne verujem previše, PAPIR NIJE ZA NJEGA
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Intervju

ACA REGINA NIKAD ISKRENIJI! Aleksandar Čović: U brak kao instituciju ne verujem previše, PAPIR NIJE ZA NJEGA

Pop kultura -

Aca Regina spreman je solistički koncert koji će održati u četvrtak u MTS dvorani. U inetrvjuu za Kurir muzičar odgovara na direktna pitanja o životu, karijeri i ljubavi.

Kako izgledaju završne pripreme, na šta obično obraćate pažnju i da li se nešto promenio od trenutka kad ste prvi dan postavili događaj da izgleda.

- Ovaj koncert jeste nešto posebno u našim životima i karijeri.Prvi put ćemo svirati u Beogradu sa orkestrom.Sve te stare i novije pjesme koje naša publika voli sada izvodimo na jedan malo drugačiji način.Početkom jula smo svirali u ovoj postavi u Sarajevu sa sarajevskom filharmonijom i mogu reći da je bilo sjajno. Očekujem da u Beogradu bude još bolje.

Aca Regina

Isplatili se u danasnje vreme organizovati koncerte?

-Baviti se umjetnošću iz perspektive realnog poimanja života naravno da nije isplativo.Tačnije umjetniku to nije posao nego život.Uspješan koncert,emocije i tu vrstu energije koja proizadje iz toga nije moguće izmjeriti. Za mene se isplati svaki sekund proveden na bini.

Posle toliko godina u javnom životu jeste li zadovoljni na koji način ste gradili karijeru i šta biste promenili?

- Teško mogu reći da sam gradilo karijeru. Ja sam pjevao pjesme koje sam napisao i mi smo se kao bend trudili da to radimo na najbolji način.Dosta pjesama iz tog našeg rada i stvaralaštva je ostalo da živi.Hiljade lijepih koncerata je iza nas.Zadovoljan sam što sam dobio šansu da radim ovo u životu.

Aca Regina
foto: Nebojša Babić

Uglavnom se spekulisalo o vašem ljubavnom životu, prvom braku, pa vašoj izjavi da ste u vezi fantastični, a u braku katastrofalni… da li sada posle toliko iskustva verujete u brak, i da li se nešto promenilo po tom pitanju

- Da…Ja u brak kao instituciju ne vjerujem previše.Vjerujem u odnose medju ljudima koji se moraju bazirati na uzajamnom poštovanju.Ali ko sam ja da dajem mišljenje o braku i da li u modernom vremenu ima istu težinu i vrijednost kao nekada ranije.

Kako vidite današnju muzičku scenu prepunu stavri koje mi mediji ne znamo ni kako više da nazovemo? Šta vam smeta, a šta pozdravljate u ovom modernom svetu?

-Mislim da problem stvaralaštva u modernom vremenu vezan sa brzinom života koji živimo.Svaka informacija je važna samo danas, pa tako većinom i razmišljaju ljudi koji stvaraju muziku.Druga stvar je moć brenda koja je postala neprikosnovena.Živimo u nekom nepoznatom i potpuno novom vremenu.

Aleksandar Čović
foto: Printscreen/Instagram

Može li se reći da je vaš privatni život prebogat iskustva, zabave, uspomena, pa i skandala koje nikad nisu osvanule u javnosti i kako ste uspeli to da sakrijete?

-Pa da.Nisam se nikada plašio života i volim da uživam u njemu.Isto tako nisam želio da stvari koje radim idu dalje u javnost.Jednistavno život i jeste da se živi.

Jesu li vas razočarali prijatelji i na koji način?

-Ono što je meni važnije je da nisam istinski i životno razočarao svoje prijatelje.Bar mislim da je tako.Nisam neko ko očekuje da se moji prijatelji previše daju za moje probleme tako da su i razočarenja uglavnom bila benigna.

Aleksandar Čović
foto: Printscreen/Instagram

Uspevate li sada u zrelim godinama da odolite iskušenjima: lake žene, brz novac, provod do ranih jutarnjih časova?

-Usporio sam naravno.Ne možeš u ovim godinama sve kao što si radio sa dvadeset godina, pa sve i da to želiš.Recimo da mnogo više uživam u prirodi,u treninzima i svemu onom što mi ranije nije padalo na pamet.Uživam mnogo više u pomaganju drugima nego što je to bilo ranije.

Kakvi su planovi nakon solističkog koncerta? Bilo je Sarajevo.Sad je Beograd.Moja je želja da ovaj koncept predstavimo i dalje širom regiona.Skopje,Podgorica….Imacemo novi album uskoro.Radujem se zaista svakoj novoj pjesmi i svakom novom koncertu.

Aleksandar Čović
foto: Printscreen/Instagram

Lj.Stanišić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track