NA PRODAJU AUTO KOJI JE VOZILA ENGLESKA KRALJICA: U pitanju je specijalno dizajnirani model, a njegova CENA BIĆE ASTRONOMSKA
Foto: Profimedia / Shutterstock

ko bi rekao?

NA PRODAJU AUTO KOJI JE VOZILA ENGLESKA KRALJICA: U pitanju je specijalno dizajnirani model, a njegova CENA BIĆE ASTRONOMSKA

Pop kultura -

Život britanske kraljevske porodice intrigira ceo svet godinama unazad. Počev od unutrašnjih sukoba među članovima, pa sve do neverovatnih toaleta koje često ponesu žene iz ove porodice.

kraljica Elizabeta
foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Pažnju javnosti privukla je nesvakidšanja pojava u porodici, a to je auto. Ipak, nije to običan auto. U pitanju je Land Rover sa jedinstvenom istorijom, jer se u njemu vozila engleska kraljica Elizabeta II.

Ovaj autor je dizajnirala je kompanija Special Vehicle Operations specijalno za kraljicu. Iako je u pitanju model iz 2004. godine, ima modifikacije koje ne biste očekivali u standardnim Land Roverima.

Kraljica Elizabeta, Princ Hari, Megan Markl
foto: Profimedia

Tako, svaka zadnja vrata imaju po dva prekidača za prozore tako da putnik može da ih kontroliše bez pomeranja. Takođe, tu su i ručke koje putnicima olakšavaju ulazak i izlazak iz automobila.

Automobil je lakiran u Epsom zelenu boju, a unutrašnjost je u "Sand Hide" nijansi, dok su sedišta zaštićena presvlakama a prtljažnik je modifikovan za pse, pa je tako kavezom odvojen od prednjeg dela.

Automobil je prvi put registrovan 2004. godine u Velikoj Britaniji, redovno je servisiran, a poslednji put u julu. Prešao je oko 180.000 kilometara, a pokreće ga 4,4-litarski motor koji je dovoljan za snagu od 282 KS.

Automobil će biti na aukciji od 11. novembra. A očekuje se da će biti prodat za neverovatnu sumu novca, gotovo astronomsku, kakva i priliči kraljevskoj porodici.

(Kurir.rs)

Bonus video:

17:04

PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track