PRINCEZA MARIJA OLIMPIJA JE PRAVA ENIGMA: U senci je Kejt Midlton i Megan Markl, a šuškalo se o njenoj vezi sa princom Čarlsom
Foto: Printscreen/Instagram

možda niste znali

PRINCEZA MARIJA OLIMPIJA JE PRAVA ENIGMA: U senci je Kejt Midlton i Megan Markl, a šuškalo se o njenoj vezi sa princom Čarlsom

Pop kultura -

Princeza Marija Olimpija od Grčke i Danske (26), članica je jedne od najuglednijih evropskih kraljevskih porodica i vrlo uspešna mlada žena. Ipak, ona i njen glamurozni život retko se nađu u magazinima i u senci je britanskih vojvotkinja Kejt Midlton i Megan Markl – nepravedno, ako nas pitate.

Marija Olimpija je najstarije dete i jedina ćerka Pavlosa, princa od Grčke i Danske, i princeze Mari-Šantal, koja ima američko i ekvadorsko poreklo.

Njen deda je Konstantin II Grčki, poslednji kralj ove zemlje, koji je vladao od 1964. do 1973. godine, kada je ukinuta monarhija u Grčkoj, dok joj je baka princeza Ana-Mari od Danske.

Iako nisu plave krvi, porodica Olimpijine majke je izuzetno imućna i uticajna – princezin deda po majci je Robert Voren Miler, američki milijarder i koosnivač kompanije DFS (Duty Free Shops).

Grčka kraljevska porodica preselila se u jednom trenutku u London, gde je Olimpija provela veći deo detinjstva, a nakon nje na svetg su stigli prinčevi Konstantin-Aleksios, Ahilej-Andreas, Odisej Kimon i Aristidis-Stavros.

Od ranog detinjstva, princeza je bila zainteresovana za modu, pa je tako 2007. godine prvi put viđena na jednoj modnoj reviji, kada je kao jedanaestogodišnjakinja prisustvovala couture događaju u Rimu.

- Ja sam princeza jer nosim tu titulu, ali sam istovremeno neko ko vodi sasvim normalan život - navela je. Iako vodi sasvim normalan život, Olimpija ima neka ograničenja. Kako kaže, mora da bude pristojna 24 sata, a objavljivanje fotografija na Instagramu je čini nervoznom.

Poznato je da je 2016. diplomirala na njujorškoj školi dizajna Parsons. Takođe, diplomirala je i na školi individualnih studija modnog poslovanja i marketinga Galatin na univerzitetu Njujork. Tada se spekulisalo da se viđa s princem Harijem, sinom njenog kuma princa Čarlsa. Ipak, britanska kraljevska porodica odmah je demantovala ove navode.

Jedna od zanimljivosti koja se vezuje za princezu Olimpiju, je da ne govori grčki jezik.

Što se tiče njenog ljubavnog statusa, već neko vreme je u vezi s Peregrinom Personom, sinom ugledne porodice iz Viskonsina.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track