NOVE VESTI O STANJU BRUSA VILISA: Slavni glumac se bori s DEMENCIJOM, njegova ćerka otkrila nove POTRESNE DETALJE
Foto: Profimedia

evo kakvo je njegovo trenutno stanje

NOVE VESTI O STANJU BRUSA VILISA: Slavni glumac se bori s DEMENCIJOM, njegova ćerka otkrila nove POTRESNE DETALJE

Pop kultura -

Ćerka Brusa Vilisa (68), Talula Vilis (29), gostovala je u sredu u "Dru Barimor Šou", gde je pričala o glumcu koji se bori s frontotemporalnom demencijom i otkrila kakvo je njegovo trenutno stanje.

- Isto mu je, što mislim da je najbolja stvar koju možemo tražiti - rekla je Talula.

- Vidim ljubav kad sam s njim, on je moj otac i voli me, što je zaista posebno - dodala je.

Talula Vilis
foto: Printskrin/Instagram

Otkad je glumcu dijagnostikovana teška bolest, njegova porodica često govori o njoj i o glumčevom stanju. Kako kaže Talula, cilj im je da osveste druge o demenciji.

- U jednu ruku, to je ko smo mi kao porodica, ali u isto vreme je jako bitno za nas da širimo svest o FTD-u. Ako možemo uzeti nešto sa čim se borimo kao porodica i individualno kako bismo pomogli ljudima, da to preokrenemo i napravimo nešto lepo oko toga, to je jako posebno za nas - rekla je.

Brus Vilis
foto: Instagram

Brusu je prošle godine dijagnostikovana afazija - poremećaj u govoru, nakon čega se povukao iz glume. Ove godine mu je u februaru dijagnostikovana demencija. Njegova porodica je, uključujući bivšu suprugu Demi Mur (60), tada objavila zvanično saopštenje u kojem su progovorili o ovoj teškoj bolesti.

Brus Vilis, Demi Mur
foto: Printscreen/Instagram

- Iako je ovo bolno, olakšanje je napokon imati zvaničnu dijagnozu. FTD je okrutna bolest za koju je malo nas čulo i može pogoditi bilo koga. Za ljude ispod 60 je FTD najčešći oblik demencije, a zato što dobijanje dijagnoze može potrajati godinama, FTD je verovatno rašireniji nego što znamo - napisali su tada.

O istoj je temi progovorila i glumčeva supruga Ema Heming u emisiji 'Today' u julu.

Ema Heming
foto: Printscreen

- Demencija je teška. Teška je za osobu kojoj je dijagnostikovana, ali je teška i za porodicu. Nije drugačije ni za Brusa, mene ili naše devojke. Kad kažu da je ovo porodična bolest,istina je - rekla je.

(Kurir.rs/24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track