OSTAVILA CIPELICU NA STEPENICAMA DOVRA! Pepeljugu posle bala cela država tražila: Uspela u svojoj nameri ali nije postala princeza
Foto: Emil Nicolai Helms / AFP / Profimedia

FOTO

OSTAVILA CIPELICU NA STEPENICAMA DOVRA! Pepeljugu posle bala cela država tražila: Uspela u svojoj nameri ali nije postala princeza

Pop kultura -

Bilo jednom u jednom dalekom kraljevstvu... Ovako počinju sve bajke, a evo kako je jedna „obična“ osamnaestogodišnja Dankinja iskoristila poziv za bal na danskom dvoru da dobije svoju barem na pet minuta.

Raskošni bal u Kopenhagenu, održan povodom 18. rođendana princa Kristijana, sina prestolonaslednika Frederika i unuka kraljice Margrete, ostao je upamćen i po jednom simpatičnom Instagram postu danskog dvora.

Posle banketa na stepeništu kraljevske palate ostala je jedna zlatna sandala, a kraljevska porodica je zamolila vlasnicu da se javi, šaljivo se zapitavši da nije možda u pitanju bila Pepeljuga.

I ubrzo se otkrilo ime devojke. Reč je o osamnaestogodišnjoj plavokosoj Ani Sofiji Tornso Olensen, koja je na bal bila pozvana zajedno sa više od stotinu svojih vršnjaka iz svih krajeva zemlje.

Kako se dalo i pretpostaviti, dovitljiva tinejdžerka je cipelicu ostavila namerno, a zauzvrat je dobila svojih pet minuta slave u danskim i svetskim medijima, ali avaj, ne i srce danskog princa.

Smislila je strategiju kako da sandalu diskretno ostavi, ali joj to isprva nije pošlo za rukom, pošto joj je vraćena, pa je pred odlazak sa bala uspela da je ispusti na stepeništu i pobegne.

Princ Kristijan nije morao da obilazi kraljevstvo i isprobava cipelicu da misterioznu devojku pronađe, jer se "Pepeljuga" odmah javila.

Moderna bajka ipak nije imala epilog iz one tradicionalne. Ali je Ana Sofija verovatno ostvarila svoj cilj. Da se još neka gošća setila da ostavi cipelicu, pa da je bar princ imao neku mogućnost izbora, možda bi se sve i završilo kao u bajci. Ovako…

Ana Sofija će se zadovoljiti honorarom koji je dobila da reklamira – cipele.

(Kurir.rs/RTS)

Bonus video:

04:01

F-16 KOJI IDU ZA UKRAJINU JE SKORO ISTEKAO ROK! Pukovnik u penziji otkrio: EVO ZBOG ČEGA su Danska i Holandija poslali avione

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja