PROGLAŠENA MIS UNIVERZUMA 2023: Događaj ispratili BROJNI SKANDALI, ali i BANKROT, evo šta je pošlo po zlu (FOTO)
Foto: Miss Universe / Sipa Press / Profimedia

gotovo!

PROGLAŠENA MIS UNIVERZUMA 2023: Događaj ispratili BROJNI SKANDALI, ali i BANKROT, evo šta je pošlo po zlu (FOTO)

Pop kultura -

Mis Univerzuma je Šejnis Palasios (Sheynnis Palacios) iz Nikaragve.

23-godišnja lepotica odrasla je u glavnom gradu Nikaragve i ovo joj nije prvi izbor lepote. Naime, pobedila je i na izboru za Mis Tin Nikaragve 2016. i Mis sveta Nikaragve 2020.

Takođe se plasirala među 40 najboljih na izboru za Mis sveta 2021. Ona je studirala masovne komunikacije na Srednjeameričkom sveuniverzitetu u Managui, a takođe je bila i članica univerzitetskog odbojkaškog tima, prema Harpers Bazaru Arabia.

Mis Univerzuma, Mis Univerzuma 2023
foto: Miss Universe / Sipa Press / Profimedia

Izbor za Mis Univerzuma održan je u El Salvadoru, a takmičilo se 85 kandidatkinja. Ove godine u finale su dospele i dve transrodne kandidatkinje, što se dogodilo prvi put u istoriji.

Reč je o Miss Portugala, stjuardesi po imenu Marina Mačete, i Riki Kole, koja je prva transrodna Mis Holandije. Takođe, publici se predstavila i Mis Nepala, koja je u istoriju ušla kao prva plus-sajz kandidatkinja.

Organizacija JKN Global Grupa, koja stoji iza izbora, podnela je zahtev za bankrot samo nekoliko dana pre finala. Dogodilo se to nedugo nakon brojnih kontroverzi koje su nastale upravo zbog uključivanja transrodnih kandidatkinja.

Tajlandska milionerka i aktivistkinja Ana Jakrajutatip iz JKN Global Grupe kupila je organizaciju koja se bavi organiziranjem izbora za 20 miliona dolara 2022. godine. Međutim, samo godinu dana kasnije došlo je do prvih finansijskih problema, da bi na kraju proglasili bankrot.

Ipak, uprkos tome, odmah su naglasili da će se izbor odviti po planiranom.

(Kurir.rs)

Bonus video:

04:13

BIVŠA MIS JUGOSLAVIJE NAPRAVILA POMETNJU U EMISIJI: Rekla da je OSIGURALA sve što je operisala, A EVO O KOJIM SE OPERACIJAMA RADI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track