PRVA PLUS SAJZ MISICA ODUVALA SVE MRŠAVICE: Na takmičenju oduševila, a onda je izvređali na mrežama: "Ne znaju kroz što prolazim"
Foto: Marvin RECINOS / AFP / Profimedia

PRVA PLUS SAJZ MISICA ODUVALA SVE MRŠAVICE: Na takmičenju oduševila, a onda je izvređali na mrežama: "Ne znaju kroz što prolazim"

Pop kultura -

Prošlo je nekoliko dana od kada je u San Salvadoru Šinis Palasios (Nikaragva) ponela titulu Mis univerzuma, a i dalje se komentariše ceo događaj.

Na ovom prestišnom izboru učestvovalo je 84 zemlje, a kao prva pratilja završila je Tajlanđanka Antonija Porsild, dok je mesto druge pratilje pripalo Moraji Vilson iz Australije. Mis Kolumbije Kamila Avela i mis Portorika Karla Gilfu zaokružile su prvu petorku.

Džejn Dipika Geret izazvala je opštu pometnju na međunarodnom takmičenju za mis niverzuma 2023. godine pojavivši se u jednodelnom kupaćem kostimu.

Ona se upisala u istoriju kao prva plus size misica na ovom prestižnom takmičenju, a korisnici društvenih mreža ne prestaju da je komentarišu.

Velikom pažnjom dolazi mnoštvo raznih komentara, a pored onih pohvalnih, Džejn je dobila i neke pogrdne reakcije korisnika.

- Dobila sam gromoglasni pljesak publike. To je bio prijelomni trenutak za mene, ali i za društvo. Videli su nešto drugačije - ispričala je za Fox News.

Budući da se svetu ne može ugoditi, pojedini korisnici su joj uputili komentare poput "zaklanjaš svetlost", "imaš odvratno telo" i "idi u teretanu". Neki su išli toliko daleko da su ju upoređivali sa kitom i slonom.

- Oni ne znaju moju priču. Ne znaju kroz što prolazim - objasnila je Džejn koja ima dijagnostifikovan sindrom policističnih jajnika i kaže da joj to utiče na kilažu.

Misica je dodala da joj je zbog uticaja ružnih komentara opalo samopouzdanje, ali joj je uvek ostao smisao za humor.

- Mogu se udebljati dok gledam u komad torte - našalila se Džejn i zaključila da mora 'ponovno da nauči pozitivno da razmišlja'.

(Kurir.rs/K.K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track