GLUMILA JE MAJKU SULEJMANA VELIČANSTVENOG: Niko ne može da veruje koliko ima godina, a njene fotke ostavljaju BEZ DAHA (FOTO)
Foto: Printscreen YouTube

NEVEROVATNO

GLUMILA JE MAJKU SULEJMANA VELIČANSTVENOG: Niko ne može da veruje koliko ima godina, a njene fotke ostavljaju BEZ DAHA (FOTO)

Pop kultura -

Nebahat Čehre u seriji ''Sulejman Veličansteni'' igrala je njegovu majku Valide, a njen moćan i pomalo bahat lik svima je ostao u pamćenju.

Serija se emitovala od 2011. do 2014. godine, a Nebahat se od tada gotovo uopšte nije promenila.

Mnogima je teško da poveruju da turska glumica ima 79 godina.

Nebahat Čehre, Sulejman Veličanstveni, Valide
foto: Printscreen YouTube

Sudeći prema njenim rečima, trikovi zaslužni za njenu lepotu prilično su jednostavni.

Kada ovu zvezdu pitaju kako joj polazi za rukom da uvek bude u sjajnoj formi, ona odgovara: "Ne znam, ranije sam redovno odlazila u teretanu, ali sam često dobijala upale grla pa sam prestala sa tim".

Otkrila je da se jedno vreme bavila i tenisom, ali da je i s tim prestala, a očito su za njenu liniju potrebni bili samo geni.

Ipak, da joj zdravlje nije najbolje objavljeno je 2018. godine, kad se proširila vest da ima Alchajmerovu bolest, ali o tome se ništa više u medijima nije pisalo, a ona se s njom, čini se, dobro bori.

Nebahat je rođena u gradiću Samsun 1944. godine, a nakon očeve smrti preselila se u Istanbul. Njen otac umro je kada je imala samo pet godina, a kasnije je otkrila da se godinama teško borila s tom tragedijom.

Ova turska glumica bila je Miss Turske sa samo 15 godina, a predstavljala je svoju zemlju na izboru Miss sveta u Londonu 1960. godine. Dok je radila kao model, mnogi reditelji su joj nudili uloge u filmovima i serijama, pa je započela glumačku karijeru koja joj je donela dosta uspeha.

Međutim, njen život bio je daleko od jednostavnog. Životni scenario nadmašio je sve serije u kojima je glumila.

Prelomni trenutak u njenoj karijeri dogodio se 1964. godine, kada je dobila glavnu ulogu u filmu "Kamali Zeybek".

Na setu serije zaljubila se u 14 godina starijeg glumca Jilmaza Guneija. Smatrala ga je muškarcem svog života, ali ljubavna idila nije dugo trajala.

Ubrzo je saznala da je Jilmaz paralelno živeo s još jednom ženom. Kada je to saznala, istog trenutka ga je ostavila i otputovala u Majami na izbor za Miss.

Dok je nije bilo, Jilmaz je dobio dete s drugom ženom, a njihova ljubav nikad se zapravo nije ugasila, pa se tako po povratku u Tursku ipak vratila njemu kad su ponovo morali zajedno da glume.

Pružili su drugu šansu ljubavi, a šezdesetih godina publika u Turskoj ih je zvala "ružnim kraljem" i "kraljicom lepote".

Par se venčao 1967. godine, ali rastali su se već sledeće godine. Ubrzo su usledile priče kako je njihov brak bio nasilan, a njen drugi partner otkrio je stravičan događaj za koji niko tada nije znao.

"Potukli su se u klubu i Nebahat je ljuta otišla i počela da trči prema hotelu u kom su bili smešteni. Jilmaz je seo u auto, pritisnuo gas i pred mojim očima pregazio ženu koju voli. Odletela je od siline udarca i pala na ulicu. U bolnici je bila četiri dana, slomila je ključnu kost. Taj incident krili smo od svih. Njihov brak ubrzo se završio, ali nikad zapravo nisu prestali da se vole", rekao je jednom prilikom Javuz Demir.

Jilmaz je umro u Parizu u 47. godini, nakon teške bolesti, a Nebahat nije bila na sahrani, niti je ikada posetila njegov grob u Parizu.

Njena nova ljubav bio je košarkaš Javuz Demir. Venčali su se 1976. godine, a rastali 1979. Neposredno pre razvoda, Nebahat je abortirala jer je smatrala da je njihova veza osuđena na propast.

"Odrasla sam s očuhom, nisam imala pravog oca, pa nisam želela da moje dete prođe kroz istu situaciju. Obećala sam sebi da ću, ako ikada budem imala brak za koji mislim da će potrajati, imati i dete", rekla je jednom.

No, čini se da takvu ljubav dosad još nije upoznala, a svoju decu nikad nije imala.

(Kurir.rs/ Dnevnik.hr)

Bonus video:

00:31

JAČA OD SUDBINE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track