UNUKA NELSONA MANDELE UPUTILA VAŽNU PORUKU MEGAN I HARIJU USRED NEVIĐENOG SKANDALA: Evo šta je imala da im kaže
Foto: Alexandr Kryazhev / Sputnik / Profimedia, AP/Peter Dejong

oglasila se

UNUKA NELSONA MANDELE UPUTILA VAŽNU PORUKU MEGAN I HARIJU USRED NEVIĐENOG SKANDALA: Evo šta je imala da im kaže

Pop kultura -

Skandal koji je pokrenula verzija knjige Omida Skobija "Endgame" na holandskom jeziku ne jenjava. U toj verziji piše da su britanski kralj Čarls III i Kejt Mildton upućivali rasističke komentare o boji kože sina Megan Markl i princa Harija, Arčija Harisona. Vojvotkinja i vojvoda od Saseksa nisu još komentarisali nezapamćenu aferu. Unuka Nelsona Mandele Ndileka Mandela gostovala je danas na BBC i prokomentarisala je ovakav razvoj događaja.

Izdavačka kuća koja je objavila knjigu na više jezika pa samim tim i na holandskom jeziku, tvrdi da je došlo do greške u prevodu što je rekao i autor Omid Skobi. Voditelj Pirs Morgan pročitao je prošle nedelje u emisiji "The talk" imena članova dvora koji su izgovorili sporne reči, što su mu mnogi zamerili tvrdeći da je ćutanje bilo bolje rešenje.

Pirs Morgan
foto: EPA/Andy Rain

"Verujem da su Hari i Megan Markl morali da pronađu sopstveni glas, na sličan način na koji je moj deda morao da pronađe vlastiti glas kad je morao da pobegne iz dogovorenog braka. Stoga bi im, kao i svakoj drugoj osobi, trebalo dati prostora da iznesu sve svoje sumnje", rekla je unuka Nelsona Mendele u BBC emisiji "Sunday with Laura Kuenssberg".

Princ Hari, Megan Markl, Kraljica Elizabeta, porodični odnosi, Velika Britanija
foto: Tviter

Na pitanje da li su Megan i Hari prema njenom mišljenju bili izloženi rasizmu, rekla je: "Ne mogu da govorim da li su njihova deca bila diskriminisana. Nemam informacije iz prve ruke o tome.

Megan Markl, Princ Hari
foto: Profimedia

Ali mogu da kažem da treba dopustiti da iznesu ono što žele i da izaberu svoj put. Da moj deda nije izabrao svoj put kad je pobegao iz dogovorenog braka, ne bismo imali Južnu Afriku o kojoj danas govorimo.

Dakle, ljudima treba dopustiti da predstave različita putovanja i treba im dopustiti da hodaju različitim putevima u životu", prenosi Daily mail.

Megan Markl i princ Hari nisu se još oglašavali o skandalu a njihovo ćutanje je Pirs Morgan okarakterisao kao sramotno.

(Kurir.rs/Blic žena)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track