OVO JE SESTRA KRALJICE LETICIJE S ČIJIM JE MUŽEM NAVODNO IMALA AFERU Ozloglašeni zet je ekspresno verio, ona sad ima dete s drugim
Foto: Europa Press / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

njen bivši tvrdi da se viđao sa leticijom

OVO JE SESTRA KRALJICE LETICIJE S ČIJIM JE MUŽEM NAVODNO IMALA AFERU Ozloglašeni zet je ekspresno verio, ona sad ima dete s drugim

Pop kultura -

Sestra španske kraljice Leticije dospela je u centar svetske javnosti nakon što su se pojavile šokantne tvrdnje da je njen bivši suprug Haime Del Burgo bio u vezi sa suprugom španskog kralja, pre nego što se oženio njome - Telmom Ortiz. Ovaj muškarac koji živi u Velikoj Britaniji tvrdi da se sporna veza nastavila i nakon kraljevskog venčanja 2004. godine. Skandal se desio kao grom iz vedra neba, špansku kraljicu pratile su ranije afere, ali nijedna nije bila ni nalik ovoj- šta se zna o njenoj najbližoj rođaki koja je upletena u celu priču?

Telma Ortiz
foto: José RamóN Hernando / Zuma Press / Profimedia

Haime Del Burgo tvrdi da je kraljica Leticija nastavila da se viđa sa njim i nakon što je upoznala sadašnjeg muža. Iznenada je prekinula vezu sa njim: "Ne možemo da nastavimo da se viđamo", rekla mu je u avgustu 2011. Sledeće godine on se verio sa njenom sestrom, piše u knjizi autora Hajmea Penjafija.

kraljica Leticija
foto: R. del Campo / Goff Photos / Profimedia

Sestra kraljice Leticije Telma Ortiz (50) koja je u to vreme radila u gradskom veću Barselone i koja ima ćerku Amandu iz veze sa bivšim partnerom Enrikeom Martinom Lopom, prihvatila je veridbu nakon samo dva meseca veze.

U knjizi se navodi da je Haime tada i dalje bio blizak i sa Leticijom, ali i sa Felipeom VI.

"Kada je Haime nameravao da se oženiti Telmom, Felipe je taj koji ga je savetovao o bračnim ugovorima i, tokom godina, oni su održavali veliko prijateljstvo", navodi se u knjizi koja je usledila nakon kontroverzne knjige Omida Skobija "Endgame" o britanskoj kraljevskoj porodici.

Omid Skobi
foto: ABC News / Nightline / Ferrari / Profimedia

Telma i Haime preselili su se 2012. u Njujork, a onda se ona iste godine vratila u Barselonu, razveli su se 2014. Prve pokušaje razvoda spečio je njegov otac koji je pred sudom rekao da su se njegov sin i Telma pokajali i da žele da spasu brak.

Sestra Leticije u vezi sa bivšim partnerom čuvene pevačice

Telmin sadašnji partner je irski advokat Gevin Bonar. Par je prvo zajedničko dete dobio u oktobru 2021. kada je Telma imala 47 godina. Gavin ima dvoje dece sa svojom prvom suprugom, pevačicom i muzičarkom Šeron Kor, koja na novom albumu" The Fool & The Scorpion" pominje Leticijinu sestru, u pozitivnom kontekstu.

Telma Ortiz
foto: José RamóN Hernando / Zuma Press / Profimedia

Telma bliska sa španskom kraljevskom porodicom, sarađuje sa Amal Kluni i kraljicom Ranijom od Jordana.

Amal Kluni
foto: AP / Dominic Lipinski / PA

Sestre Leticija i Telma odrasle su u porodici srednje klase i pohađale su državnu školu. Njihova majka Marija Rodrigez bila je medicinska sestra. Njihov otac Hesus Hose Ortiz alvarez i maćeha Ana Togores bavili su se novinarstvom.

Telma se drži dalje od javne scene, a veoma je bliska sa španskom kraljevskom porodicom, pojavljivala se na važnim porodičnim (javnim) događajima.

Telma Ortiz
foto: Francisco Guerra / Zuma Press / Profimedia

Prošlog leta, kada je u Madridu prisustvovala predavanju o obnovljivim izvorima energije sa Amal Kluni u glavnoj ulozi, rekla je medijima da su njene sestričine najbolje (kraljevski par Španije ima dve ćerke).

Telma radi za nevladinu organizaciju Concordia, sarađivala je sa jordanskom kraljicom Ranijom u Njujorku prošle godine. Bavila se humanitarnim radom pre nego što je diplomirala ekonomiju na Univerzitetu u Barseloni, magistrirala je marketing i administraciju u Rimu, Meksiku i Barseloni. Govori španski, katalonski, francuski, engleski, italijanski, portugalski jezik, poznaje i arapski jezik, piše Daily mail.

Telma Ortiz
foto: Ngel DíAz BriñAs / Zuma Press / Profimedia

Španski dvor nije želeo da komentariše skandal, Leticija i njen suprug pojavili su se juče u Madridu, poručili su time da se drže zajedno u jeku skandala koji je usledio nakon afera na danskom i britanskom dvoru.

(Kurir.rs/Blic žena)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track