BIVŠA ŽENA MOMČILA OTAŠEVIĆA SE PRISETILA MUČKI UBIJENE DRUGARICE I NJENE POSLEDNJE VEČERI: "Rekla je da viđa često isti auto"
Foto: Printscreen/Instagram

potresno

BIVŠA ŽENA MOMČILA OTAŠEVIĆA SE PRISETILA MUČKI UBIJENE DRUGARICE I NJENE POSLEDNJE VEČERI: "Rekla je da viđa često isti auto"

Pop kultura -

Bivša supruga crnogorskog glumca Momčila Otaševića, Jelena Perčin bila je najbolja prijateljica ubijene Ivane Hodak koju je 2008. godine hladnokrvno ubio Mladen Šlogar.

Jelena se sada za hrvatske medije prisetila poslednje večeri kada je bila sa pokojnom prijateljicom.

- Je li Vam Ivana ikada rekla da ju je strah, da je neko prati, da je nešto sumnjivo? - upitao je novinar Jelenu.

- Pa kad bolje razmislim, kad vratim film unazad... Mi smo bile veče pre zajedno njenog ubistva zajedno. Ona je tada više-manje živela u Šestinama jer je Ljubo tada tamo živeo. Ona je rekla jednu rečenicu… "Joj ovde svi voze isti auto. Viđam često isti auto" - prisetila se Jelena za RTL-ov "Dosije Jarak".

Da podsetimo, beskućnik Mladen Šlogar, u oktobru 2008. priznao ubistvo mlade advokatske pripravnice Ivane Hodak, osuđen je na Županijskom sudu u Zagrebu u martu 2010. na 30 godina zatvora.

Vrhovni sud je potvrdio nepravosnažnu presudu u oktobru 2011. godine.

Jelena Perčin
foto: Printskrin

Osuđen za "teško ubistvo iz osvete"

Sudsko veće Županijskog suda u Zagrebu, kojim je predsedavao sudija Ivan Turudić, osudilo je Šlogara za "teško ubistvo iz bezobzirne osvete", kako je jedan od najintrigantnijih zločina poslednjih godina opisan u optužnici Županijskog državnog tužilaštva u Zagrebu.

Pre izricanja presude, Šlogar, koji se tokom šestomesečnog suđenja branio ćutanjem, odbio je poziv sudije Turudića da održi završnu reč, dok je tužilac Dunja Pavliček tražila strogu kaznu za njegov zločin.

Ispalio dva hica žrtvi sa leđa

Šlogar je kobnog dana pucao u 26-godišnju devojku i pobegao, a policija ga je slučajno pronašla kada ga je mesec dana kasnije uhapsila kao beskućnika i kod njega pronašla oružje. Veštačenje je utvrdilo da je njime ubijena Ivana.

Šlogar se ušunjao iza Ivane kada je ušla u zgradu u Hacovoj 2, u Zagrebu, i pucao je dvaput u leđa. Ivana je preminula na licu mesta od posledica, dok očevidaca ubistva nije bilo.

Metak namenjen njenom ocu

Kako je pisao tada "Jutarnji list", Šlogar je policiji rekao da je 1995. godine kupio pištolj sa namerom da ubije Zvonimira Hodaka, Ivaninog oca, koji mu je, kako je tada rekao, obećao da će mu naći posao nakon što je dobio otkaz u Sportsko-rekreativnom centru "Mladost" u Zagrebu.

Roditelji ubijene Ivane, tačnije Zvonimir i njegova supruga Ljerka Mintas-Hondak bili su redovni igrači tenisa u navedenom centru, gde su i upoznali ubicu svoje ćerke. Međutim, Šlogar je u međuvremenu postao beskućnik, pri čemu je živeo po centrima Crvenog krsta i jeo u narodnim kuhinjama.

Ivanu Hodak je u izjavi policiji naveo kao pripadnika bogate zlatne omladine, dok je on morao da spava po parkovima, jer mu Ivanin otac nije našao novi posao. Da bi se osvetio, odlučio je da ubije, pištoljem koji je kupio četrnaest godina ranije da likvidira Zvonimira Hodaka.

Šlogar je osuđen na 30 godina zatvora, dok ga niko nije posećivao osim advokata, a preminuo je ove godine u Zatvorskoj bolnici u Zagrebu

(Kurir.rs/Večernji list/Blic)

Bonus video:

01:51

IZGLEDA KAO HOLIVUDSKA GLUMICA, A UZ TO JE I TOP KUVARICA! Evo kako izgleda PRELEPA takmičarka poznatog šou programa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track