KAKO DANAS IZGLEDA NAJPOZNATIJA CRNA UDOVICA: Ubila muža, i danas troši njegove MILIONE, a njene reči nakon ubistva su SKANDALOZNE
Foto: Aresu/Fotogramma / Zuma Press / Profimedia

NI S ĆERKAMA NE RAZGOVARA

KAKO DANAS IZGLEDA NAJPOZNATIJA CRNA UDOVICA: Ubila muža, i danas troši njegove MILIONE, a njene reči nakon ubistva su SKANDALOZNE

Pop kultura -

Dugoočekivani film "House of Gucci" oduševio je publiku kada je izašao pre dve godine, a mnogi su hvalili maestralnu izvedbu Lejdi Gage, koja se našla u ulozi Crne udovice, žene koja je naručila ubistvo svog bivšeg supruga, Mauricija Gučija, u strahu da će ostati bez novca. Film je uzburkao stare duhove, a javnost se i te kako zainteresovala za porodicu Guči, posebno Patriciju, koja danas ima 75 godine i na slobodi je.

Lejdi Gaga
foto: MGM / Everett / Profimedia

Patricija je rođena na severu Italije, odrastala je u siromašnoj porodici i nikada nije upoznala pravog oca. Kad je imala 12 godina, njena majka se udala za Ferdinanda Ređanija. Mauricija je Gučija upoznala sa svega 22 godine na jednoj zabavi, a dve godine kasnije su se venčali i preselili u Njujork. Njegov otac u početku nije odobravao taj brak, misleći kako je zanima samo porodični novac, ali sin mu je jasno dao do znanja da je zaljubljen do ušiju. Tokom braka par je dobio i dve kćeri, Alegru i Alesandru.

Mauricio Guči
foto: EPS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Život ovog para bio je raskošan i pun luksuza, putovali su po svetu, imali nekretnine po Evropi i SAD i družili su se sa sebi sličnima, bogatim i slavnim osobama, poput porodice Kenedi. Nakon što je Rodolfo Guči preminuo 1983, na čelu modne kuće Guči nasledio ga je upravo Mauricio i stvari su od tad krenule nizbrdo.

Mauricio je, prema Patricijinim rečima, prestao da sluša svoju suprugu i počeo je da donosi pogrešne poslovne odluke, zbog čega je zapao u dugove, a na kraju i morao da proda svoje deonice u Gučiju. Patricija mu to nikad nije oprostila. S druge strane, njemu je sve više smetala njena pohlepa, ali i bogataški neukus kojim se otvoreno razmetala i pred drugima.

MAuricio Guci
foto: Profimedia

Par je 12 godina proveo u Njujorku, a zatim su odlučili da se vrate u Milano. Guči je 1985. godine rekao supruzi da ide na poslovni put u Firencu, da bi joj sledećeg dana preko prijatelja poručio da je njihov brak gotov. I ranije se šuškalo da joj je neveran, ali ona nije htela da veruje u takve priče, a kad je sve napokon saznala, istovremeno je bila besna, ali se i nadala da će joj se suprug vratiti.

1992. godine Patriciji je uspešno odstranjen tumor na mozgu, a dve godine kasnije se zvanično razvela, iako je Mauricija i dalje nazivala suprugom. On je tražio da se odrekne njegovog prezimena, a zauzvrat je dobijala 1,47 miliona dolara odštete godišnje. Nakon brakorazvodne parnice, Patricija je smatrala da nije dobila dovoljno finansijske kompenzacije i podrške, koja je iznosila 900 hiljada funti godišnje, a bojala se da će se Mauricio ponovo oženiti novom devojkom Paolom Franči, te da će ona i njene ćerke ostati bez prihoda. To ju je i podstaklo na ubistvo.

Patricija Ređani, Patricija Guči
foto: enrico bona / IPA / Profimedia

Uz pomoć saradnika, angažovala je Benedeta Seraula da hladnokrvno ubije njenog bivšeg supruga. Ubistvo se dogodilo 27. marta 1995, a tog dana samo je jedna reč bila zapisana u dnevniku Patricije Ređani, "paradeisos", što je grčka reč za raj. Patricija je bila glavni osumnjičeni za Mauricijevo ubistvo, ali trebalo je da prođu tri godine dok se klupko odmotalo, a istina je izašla na videlo. Kad je kasnije upitana zašto nije sama počinila ubistvo, Patricija je odgovorila: 'Moj vid nije baš dobar, a nisam želela da promašim."

Posebno zadovoljstvo joj je bilo izbacivanje Mauricijeve poslednje partnerke Paole iz luksuznog stana u koji se uselila ona s ćerkama. Mauricio je planirao venčanje s Paolom, ali sreću je prekinulo njegovo ubistvo. "On je možda umro, ali ja sam počela da živim", poručila je Patricija prijateljici.

Patricija Ređani, Patricija Guči
foto: IPA/claudio veneroni / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Patricija je na sud došla na suđenje u bundi i štiklama, noseći Guči maramu oko vrata. Osuđena je na 29 godina zatvora, a zatim joj je kazna smanjena na 26 godina. Tokom boravka u zatvoru pokušala je da oduzme sebi život, ali su je spasili zatvorski čuvari. Kada su joj napokon ponudili izlazak iz zatvora, poručila je da nema nameru da radi i da bi radije ostala u zatvoru. "Nikad u životu nisam radila i sigurno neću početi sada", poručila je. Ipak, s vremenom je počela normalnije da se ponaša pa je 2016. godine izašla na slobodu.

Odmah po izlasku prošetala je poznatom milanskom ulicom Via Monte Napoleone i otišla u šoping, noseći velike sunčane naočare, okićena zlatnim ogrlicama i držeći na ramenu papagaja.

Patricija Ređani
foto: enrico bona / IPA / Profimedia

Patricija je danas vlasnica jedne prodavnice nakita, retko se pojavljuje u javnosti, a najbolji prijatelj joj je i dalje papagaj koji joj je bio i ljubimac u zatvoru. S ćerkama ne razgovara.

"Bolje plakati u Rols Rojsu nego biti srećan na biciklu", poznata je njena izjava, a Patricija danas sve teže hoda. Ipak, ne propušta priliku da troši Gučijev novac posećujući skupe modne prodavnice i restorane.

(Kurir.rs/ Story.hr/ L. S)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja