SLAVNI NAUČNIK STIVEN HOKING POSETIO OSTRVO PEDOFILIJE I BLUDA: Epstajn pre smrti nije pitao ZA CENU da se nađu VAŽNI DOKAZI
Foto: Profimedia / BACKGRID, Euan Cherry / Avalon / Profimedia

sve je priznao

SLAVNI NAUČNIK STIVEN HOKING POSETIO OSTRVO PEDOFILIJE I BLUDA: Epstajn pre smrti nije pitao ZA CENU da se nađu VAŽNI DOKAZI

Pop kultura -

Dokumenti multimilionera Džefrija Epstajna pokazuju da je imejlom poslao nekadašnjoj ljubavnici Gilejn Maksvel demante da je profesor Stiven Hoking učestvovao u orgijama maloletnika na ostrvu predatora.

Nedavno objavljeni dokumenti pokazuju da je Džefri Epstajn razmenjivao mejlove sa Gislejn Maksvel, u kojima demantuje tvrdnje da je profesor Stiven Hoking učestvovao u maloletničkoj orgiji.

Džefri Epstajn, Litl Sent Džejms, Bil Klinton
foto: Profimedia

U mejlu koji je Epstajn poslao Maksvel 12. januara 2015. traži od nje da vidi da li će se neko od prijatelja ili porodice Virdžinije Đufre, koja je bila jedna od devojaka na ostrvu, javiti da dokaže da su njene optužbe lažne.

- Možete da dodelite nagradu bilo kom od Virdžinijinih prijatelja, poznanika, porodice koji se jave i pomognu da se dokaže da su njene optužbe lažne. Najjača je Klintonova (Bil Klinton) večera, a nova verzija na Devičanskim ostrvima da je Stiven Hoking učestvovao u maloletnoj orgiji - napisao je on.

Stiven Hokin bio Epstajnov gost

Fotografije pokazuju kako je poznati fizičar posetio Epstajnovo ozloglašeno ostrvo 2006. godine tokom konferencije koju je navodno finansirao milioner na susednom ostrvu Sent Tomas.

Nejasno je ipak zašto je bio na ostrvu - ili zašto je Epstajn želeo da opovrgne navode o orgijama, iako je poznato da je pozvao poznate ličnosti za koje je priznao da uživaju u njegovom gostoprimstvu.

Stiven Hoking
foto: Profimedia

Hoking se navodno vidi na slici kako prisustvuje roštiljanju i podmornicom obilazi morsko dno sa ostrva.

Ko je bio Hoking

Hoking je najpoznatiji po svom otkriću da crne rupe emituju zračenje koje se može detektovati posebnim instrumentima, navodi NASA.

Rođen je 1942. godine, a bolest motornih neurona mu je dijagnostikovana 1963. godine, neposredno pre 21. rođendana. Većinu svog života bio je vezan za invalidska kolica.

Stiven Hoking
foto: Profimedia

Hoking je imao troje dece sa svojom prvom suprugom Džejn Vajld između 1960-ih i 1970-ih.

Ko je od svetskih moćnika na spisku

Da podsetimo, u sredu je objavljeno 946 stranica sudskih dokumenata iz tužbe Virdžinije Đufre protiv Gislejn Maksvel. Očekuje se da će, osim princa Endrjua i Bila Klintona, i bivši američki predsednik Donald Tramp mogao da se pominju u dokumentima u vezi sa Džefrijem Epstajnom. Prema “Ej-Bi-Si Njuzu”, Bil Klinton je bio najpre označen kao "Džon Dou 36" i pominje se u više od 50 redigovanih dokumenata.

Svi su negirali da su radili sa Epstajnom ili da su imali bilo kakvu umešanost sa maloletnim devojčicama, i niko nije optužen. Međutim, sva trojica se nalaze pod lupom nakon što su stari dnevnici iz zloglasnog mlaznjaka "boing 717", nazvanim “Lolita ekspres” ponovo isplivali na površinu.

Donald Tramp
foto: SOPA Images / Sipa Press / Profimedia

Virdžinija Đufre je tužila je britanskog princa Endrua u SAD zbog navodnog seksualnog napada kada je bila tinejdžerka. Ona tvrdi da ju je Epstajn podvodio i da je imala seksualne odnose sa vojvodom od Jorka u tri navrata kada je imala 17 godina.

Čini se da u toj zbirci dokumenata, koja ima oko 900 stranica, nema nikakvih bombastičnih otkrića o Epstajnu ili njegovim saradnicima, ali se očekuje da će više dokumenata u slučaju biti objavljeno u narednim danima, prenosi Rojters.

Od više od 100 imenovanih ljudi, neki su optuženi za nedela, dok drugi u sudskim spisima iznose optužbe ili su potencijalni svedoci. Pravni podnesci opisuju dobro povezan društveni krug u Epstajnovoj orbiti.

Izvršio samoubistvo u zatvoru

Džefri Epstajn, u trenutku smrti star 66 godina, nađen je 10. avgusta 2019. godine mrtav u svojoj zatvorskoj ćeliji, dok se kao razlog smrti navodi samoubistvo. Uhapšen je 6. jula iste godine, kada je optužen za trgovinu ljudima. Izjasnio se da nije kriv za optužbe.

Džefri Epstajn
foto: Profimedia

Dve nedelje pre smrti nađen je "povređen i u položaju fetusa" na podu svoje ćelije, sa povredama vrata, a sumnjalo se da je pokušao da izvrši samoubistvo. Kao rezultat toga, bio je pod dodatnim nadzorom.

(Kurir.rs/Blic/A.G.)

Bonus video:

01:31

SVA PITANJA MIKE ALEKSIĆA ALUDIRAJU DA ŽRTVA LAŽE Marković o suđenju za silovanje: Spominju kako se obukla, što mu nije pobegla

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track