MISLILA SAM DA JE TO ZNAK MENOPAUZE: Zvezda "Čuvara plaže" otkrila da se bori sa KARCINOMOM! "Ostala sam potpuno sama..."
Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

u drugom stadijumu

MISLILA SAM DA JE TO ZNAK MENOPAUZE: Zvezda "Čuvara plaže" otkrila da se bori sa KARCINOMOM! "Ostala sam potpuno sama..."

Pop kultura -

Nikol Egart, 51-godišnja zvezda kultne serije "Čuvari plaže", otkrila je u ponedeljak da joj je u decembru 2023. godine dijagnostikovan hribriformni karcinom drugog stadijuma.

Rekla je za People kako je mislila da su njeni simptomi znakovi menopauze, a dodala je kako je u tri meseca dobila 11 kilograma i da je u oktobru osetila "užasnu bol" u levoj dojci.

Nikol Egart
foto: Rojters

Nakon što je otkrila kvržicu tokom pregleda, nazvala je doktorku.

- Stvarno je pulsiralo i bolelo - objasnila je glumica.

- Odmah sam otišla kod svoje doktroke opšte prakse, a ona mi je rekla da moram odmah na pregled - prepričala je Egart.

Inače, Egart je imala poteškoća s dobijanjem termina kod specijalista jer je "sve uvek bilo zakazano", pa je "morala čekati do kraja novembra da to obavi". Iako su mamografski pregled i tri biopsije utvrdili da ima rak dojke, ona još ne zna je li se bolest proširila na druge delove njenog tela.

Nikol Egart
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Majka dvoje dece moraće na operaciju i trenutno čeka onkologa da odredi kada će početi s hemoterapijom i zračenjem.

- Tamo je. Treba ga izvaditi. Pitanje je moram li obaviti lečenje pre operacije ili oni moraju obaviti prvo operaciju, pa ja mogu nastaviti s lečenjem - objašnjava Egart.

Ipak, njen "najveći strah" je gubitak svojih kćeri, Kigan (12) i Dilin (25), prenosi Page Six.

- Dilin je odrasla osoba, ali ja imam 12-godišnjakinju kod kuće kojoj sam ja jedina starateljka. Nemam porodicu. Nemam ništa - jadala se. Dodatno, Egart se prisetila "užasa" na Kiginom licu kada joj je rekla svoju dijagnozu. Tada je shvatila da "nema prepuštanja bolesti".

Bejvoč, Nikol Egert
foto: Printskrin

- Ovo je nešto kroz šta moram proći. Ovo je nešto što moram pobediti. Njoj sam potrebna više od svega i svakoga - rekla je.

Egart je takođe rekla slušaocima podkasta “Perfectly Twisted” da svakog decembra ide na godišnju mamografiju, no isto tako je otkrila kako "žali zbog ugradnje implantata".

Inače, producent "Čuvara plaže", Majkl Berk, ranije je tvrdio da se Egart podvrgla povećanju grudi tokom snimanja serije iz devedesetih kako bi "držala korak" sa svojom ‘dobro obdarenom‘ koleginicom Pamelom Anderson.

Pamela Anderson, Čuvari plaže
foto: Collection ChristopheL / AFP / Profimedia

Jedna od Egartinih prijateljica, Mindi Molinari, kreirala je GoFundMe stranicu kako bi pomogla glumici da se nosi s nadolazećim finansijskim teretom.

- Egart je uporna i uvek je nalazila načine da se snađe, ali ovo je drugačije - objasnila je Molinari.

(Kurir.rs/Jutarnji.hr/T.B)

Bonus video:

03:00

U SRBIJU STIŽU INOVATIVNI LEKOVI ZA RAK DOJKE! Pacijentkinja: Srećna sam i zahvaljujem se RFZO! Očekujem MANJI STEPEN SMRTNOSTI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track