BIKOVIĆEV SIN ROĐEN U KUĆI GDE JE SNIMANA KULTNA SERIJA: Ovde je bio dom omiljenog lika srpske kinematografije, evo o kome se radi
Foto: Nenad Kostić

Ovo možda niste znali

BIKOVIĆEV SIN ROĐEN U KUĆI GDE JE SNIMANA KULTNA SERIJA: Ovde je bio dom omiljenog lika srpske kinematografije, evo o kome se radi

Pop kultura -

Glumac Miloš Biković i njegova partnerka Ivana Malić, kad su birali bolnicu u kojoj će njihov naslednik doći na svet, verovatno nisu ni slutili da je to mesto gde se snimala mnogima omiljena serija "Policajac s Petlovog brda".

Miloš Biković
foto: Nenad Kostić

Mali Vasilije je rođen 9. januara na lokaciji na kojoj se nalazio dom čuvenog inspektora Boška Simića, koga je tumačio Ljubiša Samardžić devedesetih godina u hit seriji.

Policajac s Petlovog brda
foto: Printscreen YT

Objekat je danas potpuno drugačiji - umesto stare kuće, napravljena je veća nekretnina, sve je preuređeno, a ekipa Kurira pravila je o tome reportažu pre četiri godine. Jedan od najinteresantnijih detalja je da se kuća u kojoj je Boško Simić živeo sa svoje petoro dece uopšte nije nalazila na Petlovom brdu. Njihov dom se u stvarnosti nalazio na Voždovcu, gde je sada klinika.

Policajac s Petlovog brda
foto: Printscreen YT

Ono što je takođe zanimljivo jeste i da su sve scene u porodičnom domu policajca s Petlovog brda snimane u studiju, dok je spoljašnjost kuće iskorišćena za eksterijer.

Policajac s Petlovog brda
foto: Printscreen YT

Biković je, kako saznajemo, izabrao ovu kliniku po preporuci, a ni na kraj pameti mu nije bilo da je tu nastala mnogima omiljena serija, snimana 1992. i 1993. godine, kad je on imao samo četiri godine.

Miloš Biković
foto: Nenad Kostić

Podsetimo, glumac je prisustvovao porođaju svoje partnerke, a bebu je iz porodilišta odveo na svoj 36. rođendan, 13. januara u popodnevnim satima. Ekipa Kurira ga je snimila prilikom dolaska, a po odlasku je bračni par iskoristio automobil klinike, kao i garažu, kako bi izbegli da ih slikaju okupljeni fotografi. Zapalo nam je za oko da je Miloš, čim je ušao u dvorište klinike, telefonom snimao Ivanu, koja je bila na prozoru i čekala ga da dođe da nju i njihovog sina Vasilija odvede u stan na Dorćolu.

Miloš Biković, Milos Bikovic, Ivana Malić, Ivana Malic
foto: Damir Dervišagić

Biković nije bio rad da daje izjave, izvinio se okupljenim novinarima i poručio da nema vremena za razgovor jer nosi stvari.

Beli lotus
foto: HBO

Glumac će neko vreme provesti s porodicom, a uskoro ga očekuju nove obaveze, s obzirom na to da ga za nekoliko dana očekuje snimanje HBO serije "Beli lotus", čije je veliko pojačanje u trećem delu.

Bonus video:

00:45

Biković stigao u porodilište po sina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track