PRODAT SAT ZBOG KOG JE ŠVARCENEGER ZADRŽAN NA AERODROMU: Koštao je PAPRENO, a glumcu sada preti KRIVIČNI POSTUPAK, evo zašto!
Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

evo šta se desilo

PRODAT SAT ZBOG KOG JE ŠVARCENEGER ZADRŽAN NA AERODROMU: Koštao je PAPRENO, a glumcu sada preti KRIVIČNI POSTUPAK, evo zašto!

Pop kultura -

Ručni sat zbog koga je Arnold Švarceneger zadržan na aerodromu u Minhenu, na donatorskoj večeri u Austriji prodat je za 270.000 evra u korist njegove dobrotvorne organizacije, Švarcenegerove inicijative za klimu, prenosi CNN.

Događaju na kome je prikupljen 1,31 milion evra, prisustvovao je i američki izaslanik za klimu Džon Keri, zajedno sa mnogim drugim istaknutim istaknutim vizionarima klimatskih akcija. Na ovoj aukcionoj donatorskoj večeri našla su se i umetnička dela i unikani nakit.

Arnold Švarceneger, Heder Miligan
foto: babiradpicture/Chr.Stiefl / Sipa Press / Profimedia

- Usred tekuće borbe protiv zagađenja, takođe sam svedok napretka koji je postignut. Prešli smo dug put. Danas je toliko ljudi ovde spremno da bude deo rešenja - rekao je Švarceneger na večeri:

- Zahvaljujem svima koji su se pridružili mojoj borbi protiv zagađenja.

I pored toga, Švarcenegeru preti krivični poreski postupak zato što carinicima na aerodromu u Minhenu nije prijavio svoj skupoceni sat marke „Audemars Piguet“ posebno pravljen za njega, kako je rekao za Si-En-En predstavnik za štampu minhenske carine.

- Nije deklarisao proizvod. Proizvod koji je uvezen iz zemalja koje nisu članice EU da bi ostao u EU. I ova procedura se odnosi na sve - rekao je službenik za štampu Tomas Majster.

Majster je dodao da je bivši guverner Kalifornije i zvezda Terminatora pušten da otputuje pošto je bio u pritvoru više od dva sata.

Glumac je pristao da unapred plati potencijalni porez na sat, ali carinici nisu imali ispravan aparat za kreditne kartice. Posle sat vremena su odustali i odveli ga u banku da podigne gotovinu sa bankomata.

Međutim, bankomat na koji su ga doveli imao je limit, a banka je bila zatvorena. Kada se vratio, drugi službenik je doneo novi aparat za kreditne kartice koji je radio, dodao je izvor Si-En-Ena blizak glumcu.

(Kurir.rs/Telegraf.rs/A.G.)

Bonus video:

01:30

U INSTITUTU DEDINJE ISPISANA ISTORIJA: Srpski lekari prvi put na Zapadnom Balkanu uradili Rosovu operaciju (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track