SAMO GLEDAJUĆI UTAKMICE ZARADILA 331 MILION DOLARA: Tejlor Svift timu svog dečka digla cenu U NEBESA, a evo kako je to uspela
Foto: Mike Buscher/Cal Sport Media / Zuma Press / Profimedia

evo šta je uradila

SAMO GLEDAJUĆI UTAKMICE ZARADILA 331 MILION DOLARA: Tejlor Svift timu svog dečka digla cenu U NEBESA, a evo kako je to uspela

Pop kultura -

Jedna od najvećih muzičkih zvezda današnjice, američka pevačica Tejlor Svift izazvala je pravu pomamu 24. septembra u NFL. Navija za Kanzas Čifse, a razlog je njen dečko Trevis Kelsi, koji je njihova zvezda.

Prvi put je gledala utakmicu Kanzas protiv Čikaga. Od tada je na stadionu odigrano ukupno jedanaest utakmica i kamere su praktično bile fokusirane na pevačicu koliko i na stvarna dešavanja na terenu. Čifsi su sa njom pobedili u osam utakmica.

Tejlor Svift, Trejvis Kelsi, američki fudbal, NFL, Superboul
foto: Patrick Smith / Getty images / Profimedia

Sada dolazimo do nestvarnih brojki, odnosno koliki uticaj ima američka pevačica. Apek Marketing Group sada izračunava da je prisustvo Tejlor Svift donelo NFL-u i Čifsima ogromnih 331,5 miliona dolara od septembra do danas. Međutim, novac nije aktivno tekao, već je „samo” povećao vrednost brenda, objašnjava grupa.

U tu svrhu su izračunati izveštaji sa TV, radija, novina, onlajn i društvenih medija. Tejlor je pomogala ligi da postavi novi rekord gledanosti, posebno među mladim i ženskim navijačima.

Liga je zabeležila najveću gledanost regularne sezone među ženama od 18 do 34 godine od početka 2000. godine. Navijači su sada još više povezani sa brendom Čifs. Ne samo kroz prodaju dresova i karata, već i samo deljenjem svih sadržaja na društvenim mrežama.

Tejlor Svift
foto: Image of Sport / Newscom / Profimedia

Takođe smatran jednim od najboljih igrača u ligi, Kelsi je preko noći postao najtraženija osoba na Guglu nakon Sviftinog prvog pojavljivanja. Kako je objavio NFL, prodaja njegovog dresa porasla je za neverovatnih 400 odsto. Kanzas je za vikend pobedio Belimor i osvojio Superboul, gde će igrati protiv San Franciska. Posle utakmice fotoreporteri su snimili poljubac pevačice i glavne zvezde Čifsa.

(Kurir.rs/Nezavisne.com/A.G.)

Bonus video:

01:11

DEVOJKA ME JE POLJUBILA, BILO JE LEPO! Pevačica u Sloveniji doživela neviđeno: Prišla da se slika, a onda me UHVATILA ZA GLAVU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track