ALEK BOLDVIN SE IZJASNIO O KRIVICI: Terete ga za ubistvo iz nehata snimateljke, a ako ga osude, čeka ga do 18 meseci iza rešetaka
Foto: Printscreen/Youtube/NBC

dve reči

ALEK BOLDVIN SE IZJASNIO O KRIVICI: Terete ga za ubistvo iz nehata snimateljke, a ako ga osude, čeka ga do 18 meseci iza rešetaka

Pop kultura -

Glumac Alek Boldin se u sredu izjasnio da nije kriv za nenamerno ubistvo i smrt snimateljke Haline Hačins tokom snimanja vesterna "Rust" u Novom Meksiku 2021.

Glumcu iz serije 30 Rock dopušteno je da ostane na slobodi bez polaganja kaucije na temelju odricanja od tužbe postignutom pri Prvom okružnom sudu u Santa Feu.

Alek Boldvin
foto: Printscreen/Youtube/NBC

Boldvin je prvotno optužen za pucnjavu u januaru 2023. Te su optužbe odbačene su nekoliko meseci kasnije na temelju dokaza da je čekić na revolveru možda modifikovan, omogućujući mu da opali bez povlačenja okidača. Nove optužbe usledile su nakon nezavisnog forenzičkog testa koji je zaključio da je Boldvin morao da povuče okidač revolvera koji je koristio na probi da bi ispalio metak koji je pogodio Halinu u grudi i ubio je.

Nalaz je bio isti kao i prethodni FBI-ov test vatrenog oružja. Boldvin, glumac koji je i dobitnik Emi nagrade, porekao je da je povukao okidač i rekao da nije odgovoran za smrt snimateljke.

Alek Boldvin
foto: Profimedia

Reditelj filma Džoel Suza pogođen je i ranjen u rame istim metkom koji je ubio Halinu tokom produkcije filma na setu izu blizini Santa Fea.

Da podestimo, Boldvin je već ranije bio optužen zbog smrti snimateljke, ali su optužbe odbačene prošlog aprila, samo dve nedelje pre početka suđenja, piše BBC. Lokalni tužioci navode kako su došli do dodatnih činjenica zbog kojih je potreban novi sudski proces. Preti mu do 18 meseci zatvora ako bude proglašen krivim.

(Kurir.rs/Index/T.J.)

Bonus video:

06:40

ZOVU ME NA SVADBE, DO SAD BIH KUĆU SAGRADIO Malo je poznato da OVAJ GLUMAC IMA NEVEROVATAN GLAS: Ranije sam izbegavao, A SADA...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track