DA LI ĆE ZAVAĐENA BRAĆA OKONČATI MARATONSKU SVAĐU: Vilijam i Hari imaju TAJNU ŠIFRU za pomirenje, a evo da li će je SADA primeniti
Foto: Tolga AKMEN / AFP / Profimedia

da li će ih ujediniti očeva bolest?

DA LI ĆE ZAVAĐENA BRAĆA OKONČATI MARATONSKU SVAĐU: Vilijam i Hari imaju TAJNU ŠIFRU za pomirenje, a evo da li će je SADA primeniti

Pop kultura -

Bakingemska palata u ponedeljak je obavestila javnost o tome da je kralju Čarlsu (75) dijagnostikovan rak. Kralj je započeo s redovnim tretmanima, a njegova porodica se okupila kako bi bili uz njega. Princ Hari (39) je u utorak ujutro krenuo iz Los Anđelesa za London, nakon što mu je otac saopštio dijagnozu putem poziva.

Harijev ponovni dolazak u London mogao bi značiti da će on i njegov brat princ Vilijam (41) iskoristiti njihov tajni kod za pomirenje, koji koriste u 'vremenima ekstremne krize'. Hari i Vilijam trenutno nisu u dobrim odnosima, pogotovo nakon što su objavljeni memoari, ali sve to bi se u ovim trenucima moglo promeniti. O tajnim šiframa je princ Hari progovorio u svojim memoarima te otkrio da su povezane s njihovom majkom, princezom Dajanom.

Princeza Dajana
foto: Printscreen YT

Hari se prisetio incidenta tokom sahrane njihovog dede princa Filipa u aprilu 2021. godine. Ispričao je da je Vilijam šokirao i njega i njihovog oca dok su šetali kroz vrtove Frogmor Koteža, gde su Hari i Megan Markl živeli.

- Harolde, moraš me poslušati. Samo želim da budeš srećan, Harolde. Kunem se... Kunem se u mamin život - rekao mu je Vilijam tada.

princ Hari, princ Vilijam, princ Čarls, Klosters
foto: Anwar Hussein / Avalon / Profimedia

- Iskoristio je naš tajni kod. Univerzalnu lozinku. Otkad smo bili dečaci, te šifre smo koristili samo u vremenima ekstremne krize. Gotovo 25 godina smo čuvali taj zavet koji smekša dušu u vremenima kad bi neko od nas dvojice trebao biti saslušan, da mu se veruje, brzo - objasnio je Hari.

princ Hari, intervju, Anderson Kuper
foto: Printscreen/Youtube/CBS

Hari je dodao da su ga Vilijamove reči 'zaledile' jer jednostavno nisu 'radile'. Njihov je odnos bio previše narušen.

- Jednostavno mu nisam verovao, nisam mu u potpunosti verovao. I obrnuto. On je isto to video. Video je da smo na mestu takve boli i sumnje da nas čak ni te svete reči nisu mogle osloboditi - napisao je Hari.

princ Hari
foto: Kirsty Wigglesworth / AFP / Profimedia

Podsetimo, kralj je ranije ovog meseca imao zahvat na uvećanoj prostati, ali su mu u međuvremenu dijagnostikovali rak. Iako iz palate nisu otkrili o kojoj vrsti raka je reč, otkrili su da nije reč o raku prostate. Nakon što je čuo vesti, Hari je krenuo kući, a njegova supruga Megan kao i deca Arči i Lilibet, ostali su u Los Anđelesu.

(Kurir.rs/24sata.hr/T.B.)

Bonus video:

05:21

ČEKALI SMO DA SE OVO DOGODI! Glumac iz Njujorka o SKANDALU KOJI TRESE AMERIKU: Britanski princ je u NAJVEĆEM PROBLEMU (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track