NOVINAR IZNEO ŠOK TVRDNJE - "HARI I MEGAN KRIVI ZA RAK KRALJA ČARLSA"?! Mreže gore od osuda! "Neosetljivo i podlo!"
Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia, AP/Chris Jackson

NOVINAR IZNEO ŠOK TVRDNJE - "HARI I MEGAN KRIVI ZA RAK KRALJA ČARLSA"?! Mreže gore od osuda! "Neosetljivo i podlo!"

Pop kultura -

Britanska radio-televizija "GB News" našao se na udaru kritike jer je sugerisao da su princ Hari i Megan Markl doprineli bolesti kralja Čarlsa.

Bakingemska palata je saopštila u ponedeljak da je kralju Čarlsu (75) dijagnostikovan rak tokom nedavne operacije benignog povećanja prostate, ali je potvrdila nije u pitanju rak prostate.

U satima koji su usledili, emiteri širom Ostrva komentarisali su šokantnu vest, dok su se takođe osvrnuli i na činjenicu da je Hari doleteo da bude sa svojim ocem. Hari je stigao u Veliku Britaniju nakon meseci zategnutih odnosa sa članovima svoje porodice, nakon navoda koji su on i Megan izneli tokom zloglasnog intervjua sa Oprom Vinfri i otkrića iz njegove knjige "Spare".

Sada je jedna TV zvezda sugerisala da je stres u vezi sa njegovim mlađim sinom nekako doprineo njegovom raku.

Majk Pari je u utorak za GB News rekao: "Da li je stres zbog potrebe da se reši Harijeva situacija u poslednje dve godine mogao da doprinese njegovoj bolesti? Jer znamo da stres doprinosi bolesti. Stres može da izazove srčani udar, stres može da izazove nervozna stanja, i verujem da ako pitate vrhunske doktore da će vam reći da, on bi mogao da bude odgovoran za barem jačanje kraljeve anksioznosti i da je anksioznost sama po sebi mogla da deluje fizički na njegovo telo."

kralj Čarls
foto: James Manning / PA Images / Profimedia

Takođe je rekao da se kralj možda oseća 'usamljeno' suočen sa svojom bolešću, jer samo on zna 'strahove u glavi koji donoise pitanje: šta će biti s tobom', govoreći nakon sopstvenog iskustva sa srčanim problemima 2004. godine.

Pariju (69), nije strana kontroverza, jer je prijavljen Ofcomu nakon što je sugerisao da „manjine moraju biti zgnječene“ u emisiji Džeremija Vajna. Kasnije je tvrdio da je njegov komentar iz 2021. izvučen iz konteksta, ali je radio voditelj i novinar izazvao ogromnu reakciju.

Nakon Parijevih komentara u utorak, voditelji GB News su brzo uskočili i rekli da se nadaju da je „pogrešio“ da je kralj bio pod stresom zbog „porodičnog raskola“.

kralj Čarls, kraljica Kamila
foto: Geoff Robinson / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Jedan gost koji je sedeo pored Parija i dodao: „Mislim da nema nikakvih medicinskih dokaza o tome.“

Dodao je: „Nema šanse da rak bude psihosomatski ili uzrokovan stresom, nema nikakvih dokaza za to.“

Pari je odgovorio: „Pa nema, ali doktori stalno pričaju o tome. To ne mora nužno da ispravi, ali ne briše sve zajedno. Što više brinete o stvarima u životu, to više nasleđujete medicinska stanja, bez senke sumnje.“

Parijevi komentari su dočekani na nož, a autor i aktivista dr Šola Mos-Šogbamimu je napisao: "Dođavola, kako su princ Hari i Megan izazvali rak kralja Čarlsa?? Kako je smešno sugerisati da „stres“ izaziva rak! Ima li zaista ljudi koji ovo slušaju? Dakle, sav stres koji je sam kralj Čarls naneo svom životu nije mu izazvao rak, ali Hari i Megan jesu?"

"Besramno!!!", "Ah, ozbiljno, to je užasna stvar koju radiš. Reći da je možda on odgovoran za rak svog oca je užasna stvar", "Neosetljivo je, podlo i potpuno nenaučno sugerisati da je stres uzrok raka - često se koristi za prebacivanje „krivice” na obolele", su samo neki od komentara na bivšem Tviteru.

(Kurir.rs/Metro.co.uk/T.J.)

Bonus video:

01:16

KRALJ MILUTIN JE DAVAO KILO ZLATA IZ NAŠIH RUDNIKA ZA KILO FARBE Kastratović: Sada sva prirodna bogastva poseduju NATO agresivci

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track