ANGELINA PREDSTAVLJA ITALIJU U ŠVREDSKOJ: Pobedila je na Sanremu i uspela da postigne ono što nijedna ŽENA NIJE MOGLA 10 GODINA
Foto: Italy Photo Press / Zuma Press / Profimedia

poslušajte njenu pesmu

ANGELINA PREDSTAVLJA ITALIJU U ŠVREDSKOJ: Pobedila je na Sanremu i uspela da postigne ono što nijedna ŽENA NIJE MOGLA 10 GODINA

Pop kultura -

Danas u 3 sata ujutru saznali smo ko je pobednik 74. po redu Sanrema. To je Angelina Mango sa pesmom 'La noia'. Ova kantautorka je i žena koja je posle deset dugih godina uspela da svrgne svoje muške kolege sa pobedničkog trona najspektakularnijeg italijanskog festivala.

Angelina će predstavljati Italiju u maju na Pesmi Evrovizije u Švedskoj, što je potvrđeno danas u podne na konferenciji za novinare Raija. Simpatična 22-godišnja brineta ističe da muziku voli od malih nogu, što i ne čudi, jer je ćerka poznatog italijanskog muzičara Pina Mange (preminuo 2014. godine) i pevačice Laure Valente, a njen menadžer takođe radi sa prethodnim pobednicima iz Sanrema Markom Mengonijem i grupom Maneskin.

Angelina iza sebe već ima četiri platinaste i dve zlatne ploče, rasprodatu turneju, brojna muzička takmičenja na kojima je slavila.

- Muzika Angeline Mango je mešavina koja kombinuje različite uticaje, uključujući italijanski i američki rep, R&B i instrumentalnu muziku, koji joj omogućavaju da prelazi između različitih žanrova i unese svežinu i originalnost na scenu, praćenu intenzivnom i punom emocija. Kantautorka se u svojim pesmama bavi relevantnim temama kao što su strepnja GenZ-a, ljubav, potreba za slobodom i porodičnim vrednostima, povezivanje urbanog stila sa belkantom - objavila je RAI na svom zvaničnom sajtu, dok o svojoj pesmi govori i sama Angelina.

- 'La noia' je introspektivno i autobiografsko delo, iskrena i ironična fotografija o važnosti vremena koje nam je na raspolaganju da radimo stvari koje volimo i koje nam omogućava da prepoznamo vrednost života koji oscilira između pozitivnih i negativnih trenutaka - rekala je pobednica Sanrema, čije je 74. izdanje pogledalo čak 14 miliona ljudi (dva miliona više nego prošle godine).

(Kurir.rs/Jutarnji.hr/A.G.)

Bonus video:

00:59

ČOVEK KOJI JE DOVEO EVROVIZIJU U SRBIJU! Vladimir Graić: Uragankama fali FAKTOR SREĆE da bi ostvarile svetsku karijeru!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track