Najnovije vesti

KRALJ ČARLS POKAZAO RANJIVU STRANU U PRVOM IZLASKU NAKON DIJAGNOZE RAKA: Dok se on trudi da bude HRABAR, Kamilino lice SVE GOVORI
Foto: GEORGE ROGERS / Sipa Press / Profimedia

BILI NA NEDELJNOJ MISI

KRALJ ČARLS POKAZAO RANJIVU STRANU U PRVOM IZLASKU NAKON DIJAGNOZE RAKA: Dok se on trudi da bude HRABAR, Kamilino lice SVE GOVORI

Pop kultura -

Bakingemska palata je u ponedeljak objavila da kralj Čarls boluje od raka, a ta vest je šokirala i zabrinula fanove kraljevske porodice širom sveta.

Članovi jedne od najpoznatijih porodica na svetu ponovo su se našli pod lupom javnosti, naročito princ Vilijam, kom je verovatno najteže jer mu je i supruga, Kejt Midlton, princeza od Velsa nedavno operisana.

Da se kralj prvi put obrati javnosti o svojoj dijagnozi čekalo se gotovo čitavu nedelju, a pre dva dana je to napokon učinio.

kralj Čarls
foto: JUSTIN TALLIS / AFP / Profimedia

"Želeo bih da izrazim svoju najiskreniju zahvalnost na brojnim porukama podrške i dobrim željama koje sam primio poslednjih dana. Kao što znaju svi oni koji su bolovali od raka, takve dobre misli su najveća uteha i ohrabrenje", rekao je. Uz to, kralj je istakao da je "ohrabrujuće čuti kako deljenje sopstvene dijagnoze doprinosi napredovanju rada svih organizacija koje pružaju podršku pacijentima obolelima od raka i njihovim porodicama širom Velike Britanije, ali i drugde".

Nedugo zatim, kralj je, u društvu kraljice Kamile juče prvi put viđen u javnosti nakon što se saznalo za njegovu dijagnozu. Njih dvoje snimljeni su u Sandrigamu prilikom odlaska na misu u crkvi Svete Marije Magdalene koja se nalazi u sklopu imanja.

kralj Čarls
foto: PA / PA Images / Profimedia

Čarls je stoički mahnuo fotografima i okupljenim pripadnicima javnosti, a kako prenosi The Mirror, njihov stručnjak za govor tela je to protumačio kao "iskreni iskaz zahvalnosti nakon šoka".

"Spuštenih ramena Čarls je pokazao svoju ranjivu stranu, uprkos stoičkom mahanju podanicima", rekla je Džudi Džejms, stručanjakinja za govor tela, za The Mirror.

kralj Čarls, kraljica Kamila
foto: Paul Marriott / Shutterstock Editorial / Profimedia in deal head 398 x 500px IMMEDIATELY Remaining orders to reach limit: 3760 Similar

"Činilo se da se teško oslanja na kišobran i da ga koristi kao štap za hodanje dok je Kamila uz njega pokazala zaštitnički držanje. Čarlsovo mahanje poštovaocima kraljevske porodice zaista se čini kao iskreno iskazivanje zahvalnosti za njihovu podršku", rekla je.

Na fotografijama vidimo da Čarls pokazuje hrabro lice, ali njegova supruga Kamila je delovala prilično zabrinuto.

kralj Čarls
foto: imago stock&people / Profimedia

Podsetimo, upravo je ona prva progovorila o kraljevom stanju nakon što je dijagnoza dospela u javnost.

"Nadam se da je Njegovo veličanstvo dobro, svi smo jako tužni što čujemo vesti', rekao je kraljici Ben Abot, koji radi u hitnoj.

"Pa, jako je dobro s obzirom na okolnosti. Dirnut je pismima i porukama koje mu javnost šalje sa svih strana. To ga raduje", istakla je Kamila. Čarls je već počeo s lečenjem, a podrška koju je dobio mu puno znači.

kralj Čarls
foto: NO CREDIT / imago stock&people / Profimedia

Iako mnogi hvale kralja što je u javnost izašao s tim problemom, mnogi zameraju što u saopštenju Bakingemske palate nije pisalo o vrsti karcinoma, već samo da nije u pitanju rak prostate, s obzirom na to da je kralj nedavno bio na lečenju uvećane prostate.

Javne dužnosti kralja su odložene, a većinu obaveza je preuzeo prestolonaslednik, princ Vilijam, koji se i oglasio prvi put nakon teških zdravstvenih vesti.

"Želeo bih da iskoristim ovu priliku i zahvalim vam se na ljubaznim porukama podrške Kejt i mom ocu, posebno poslednjih dana. Svima nam to jako puno znači", rekao je u sredu.

(Kurir.rs/ Story. hr/ L. S)

Bonus video:

02:14

ČARLS ĆE MORATI JOŠ GODINAMA DA VLADA, BRITANIJA JE U KRIZI! Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata VLADAVINU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track