PESMU POSVETILA NATALIJINOJ RAMONDI! Teya Dora oduvala nastupom: Njena numera ima PREJAKU SIMBOLIKU vezanu za Prvi svetski rat
Foto: Printscreen/RTS

Vezano za 11. NOVEMBAR

PESMU POSVETILA NATALIJINOJ RAMONDI! Teya Dora oduvala nastupom: Njena numera ima PREJAKU SIMBOLIKU vezanu za Prvi svetski rat

Pop kultura -

Jedna od najslušanijih srpskih pevačica na striming platformama, Teya Dora, oduševila je publiku pesmom koju je nazvala po cvetu ramondi, simobolu Dana primirja u Prvom svetskom ratu.

Ona je jedan od najvećih favorita za pobedu na ovogodišnjem izboru za srpskog predstavnika na "Evroviziji", a nastupila je sada u drugoj polufinalnoj večeri festivala.

Pesma za Evroviziju 24
foto: Printscreen/RTS

Na sceni se pojavila u kožnoj košulji i pantalonama, a izvedba je bila i više nego emotivna.

Inače, numeru "Ramonda" ova šarmantna Srpkinja posvetila je cvetu ramondi i Danu primirja u Prvom svetskom ratu, koji se obeležava 11. novembra.

Ta ugrožena biljka raste na istoku Srbije, odakle potiče i sama pevačica, gde je srpska vojska pod komandom vojvode Živojina Mišića, vodila žestoke borbe protiv bugarskih snaga tokom pripreme proboja Solunskog fronta, uvoda u oslobađanje Srbije u Prvom svetskom ratu.

Pesma za Evroviziju 24
foto: Printscreen/RTS

Podsetimo, Teya Dora srpska je muzičarka sa diplomom prestižnog Univerziteta Berkli. Značajnu popularnost postigla je pesmom "Džanum" koju je snimila za seriju "Južni vetar", a sarađivala je i sa Nikolijom, Natašom Bekvalac i Jovanom Nikolić Mišković.

(Kurir.rs/Informer/A.G.)

Bonus video:

03:58

Zejna eugorična posle nastupa - Legende sa naše scene su me podržale

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track