"TEYA DORIN OTAC NIJE ŽIVEO S NAMA" Majka predstavnice Srbije na Evroviziji o borbi za ćerku: "Dala sam otkaz da bih je školovala"
Foto: Kurir, Printscreen

NEPOZNATI DETALJI

"TEYA DORIN OTAC NIJE ŽIVEO S NAMA" Majka predstavnice Srbije na Evroviziji o borbi za ćerku: "Dala sam otkaz da bih je školovala"

Pop kultura -

Teodora Pavlovska, poznatija kao Teya Dora, predstavljaće Srbiju na predstojećem takmičenju za najbolju pesmu Evrovizije.

Iako je Teya postala planetarno poznata nakon što je snimila pesmu "Džanum", o njenom privatnom životu se malo zna. Mlada pevačica istakla je da joj je tokom života najveća podrška bila majka, Jasna Jojić, koja je otkrila nepoznate detalje Teodorinog odrastanja.

Teya dora
foto: Kurir

O Teodorinom odrastanju se malo zna, ali istakla je da ste joj bili najveća podrška. Koliko je bilo teško sam odgajati dete?

- Bilo je jako teško, Teodora je od samog detinjstva pokazivala neverovatan talenat. Ona je previše rano krenula u muzičku školu i došlo je do raskoraka između razreda. Javnost to ne zna, ali ona je sedmi i osmi razred osnovne škole završila u jednoj godini kako bi mogla da nastavi sa srednjom muzičkom školom. Stipendiju za Berkli je dobila kada je imala samo 16 godina. Uspela sam da donesem dobru odluku i da je pustim u Ameriku tek kada postane punoletna. Taj odlazak u Ameriku je za mene bio jedan težak trenutak sa moralne strane, pitala sam se da li treba tako mlado biće u Ameriku u grad u kojem nikog ne poznajemo. S druge strane, tu je i finansijski trenutak. Ona jeste dobila stipendiju, ali sem školovanja sve drugo je trebalo plaćati. Morala sam da joj finansiram život, hranu, kao i zdravstveno osiguranje koje je bilo papreno skupo. Tada sam dala otkaz u novinama kako bih mogla da izdajem časopise i knjige da bih zaradila više novca. Srećom, na taj način sam uspela da isfinansiram sve. Ubrzo je i Teodora dobila posao, 4 sata je radila u sekretarijatu na fakultetu i onda je sve došlo na svoje.

Jasna je Teodori bila i otac i majka, te je otkrila koliko joj je to bilo teško.

Teja Dora, Teya Dora
foto: Printscreen/RTS

- Teodorin otac je bio živ, ali je radio na Kipru. Imala sam njegovu snažnu podršku, a ona je leto provodila sa njim. Međutim, njeno vaspitavanje i usmeravanje je bilo na meni, što je najteže. Ona kada ode kod tate, oni se igraju, sve je lepo i fensi, a ja sam morala da joj dajem životne smernice i da je spremim za život. Učila sam je da dobro razmisli pre nego što neku odluku donese i trudila sam se da je naučim da između dobra i zla uvek izabere dobro jer se to isplati na kraju.

Jasna se prisetila i toga kakva je Teodora bila u detinjstvu, te se prisetila i jedne anegdote.

Teodora Pavlovska, Teya Dora
foto: Marina Lopičić

- Zaista je bila dobro dete i iskreno teško mi je da se setim nečega. Meni je najspektakularnija bila volja koja se s vremena na vreme pojavljivala u njoj. Kada je imala 6 godina ona je prolazila kroz park, videla je kako prolaze deca i pitala me je: "Gde idu ta deca?", ja sam joj rekla da idu u muzičku školu, ona je odgovorila: "Hoću i ja". Tako je sve krenulo. Profesorka jedna je procenila njen talenat kao veliki, a Teodora je bila veoma istrajna. Pokušavala sam da je odvratim od toga, da je zovem da se igramo, ali ona je želela da svira klavir umesto toga. Nakon što su je testirali poslali su dopis Ministarstvu i oni su dopustili da umesto u trećem razredu osnovne škole, krene u muzičku školu sa svega 6 godina.

PZE, Pesma za Evroviziju, Pesma za Evroviziju 24
foto: Nenad Kostić

Napraviću spektakl

Podsetimo, nakon što je odnela pobedu na Beoviziji, Teya je istakla da će napraviti pravi spektakl na Eurosongu.

- Nisu se svi utisci slegli, ali baš bila sam u šoku i zbunjena kad se sve ono desilo. Osećam se prelepo, to je velika čast da predstavljam Srbiju sa pesmom "Ramonda" na Evrosongu. Malo sam umorna, i dalje pomislim da treba da idem na probu, imali smo ih puno, ali sve se to isplatilo. Svi učesnici su bili fenomenalni, toliko smo se lepo slagali i podržavali, drago mi je što je festival tako fenomenalno ispao - rekla je ona.

(Kurir.rs/ Blic/ L. S)

Bonus video:

02:15

NIKAD NIJE BILO VIŠE PODELA ZBOG PESME ZA EVROVIZIJU Zelembaba: Breskvica se ne bi obrukala u Švedskoj, ali Teya Dora je SVET!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track