AUTORKA "HARIJA POTERA" PRIJAVLJENA POLICIJI! Voditeljka prijavila književnicu zbog OVOGA: Nastao haos zbog njenog postupka
Foto: profimedia

evo šta se desilo

AUTORKA "HARIJA POTERA" PRIJAVLJENA POLICIJI! Voditeljka prijavila književnicu zbog OVOGA: Nastao haos zbog njenog postupka

Pop kultura -

Autorka serijala o "Hariju Poteru", poznata književnica Džoana Roling, prijavljena je policiji jer je voditeljki Indiji Viloubi navela pogešan pol.

Poznata voditeljka, prva spikerka u Britaniji koja je otvoreno pričala o tome da je transrodna osoba, istakla je da ju je spisateljica nazvala "muškarcem" na društvenoj mreži "Iks".

Džoana Rouling
foto: Profimedia

Indija Viloubi istakla je da je Roulingova "definitivno počinila zločin", kao i da je "nesumnjivo u pitanju prestup".

Džoana Rouling navela je u odgovoru na ove tvrdnje navela da ne postoji zakon koji je obavezuje da Indiju Viloubi naziva ženom.

Policija još uvek nije potvrdila da li ju je kontaktirala voditeljka i da li se ovaj slučaj istražuje.

Džoana Rouling
foto: profimedia

Podsetimo, autorka romana o "Hariju Poteru" već neko vreme često govori na temu rodnog identiteta, a u jednoj onlajn debati odbila je da nazove Viloubijevu ženom. Umesto toga je rekla da je Viloubi "samo muškarac koji uživa u svom mizoginom nastupu onoga što on misli da znači biti žena: narcisoidan, plitak i egzibicionista".

Spikerka kaže da je ovo kršenje Zakona o ravnopravnosti i Zakona od prepoznavanju polova.

(Kurir.rs/Informer/A.G.)

Bonus video:

00:25

Policija u Beogradu uhapsila muškarca zbog heroina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track