KO JE ŽENA OSKAROVCA KILIJANA MARFIJA? Dvadeset godina ga prati na crvenom tepihu, a i dalje se malo zna o njoj: Evo kako izgleda
Foto: Avalon.red / Avalon / Profimedia

uvek mu je podrška

KO JE ŽENA OSKAROVCA KILIJANA MARFIJA? Dvadeset godina ga prati na crvenom tepihu, a i dalje se malo zna o njoj: Evo kako izgleda

Pop kultura -

Kilijan Marfi je na 96. dodeli Oskara u Los Anđelesu postao prvi Irac koji je osvojio Oskara za najboljeg glumca. Kada je čuo da je osvojio prestižnu pozlaćenu figuricu, on se prvo okrenuo ka supruzi, a na bini joj se i javno zahvalio što mu je bila „partnerka u životu i umetnosti“.

Ipak, tokom svih ovih godina koliko smo Kilijana voleli Tomija Šelbija u seriji "Piki Blajnders“ – njegov privatni život bio nam je slabo poznat. Ali, iza svakog uspešnog muškarca stoji snažna i inspirativna žena koja deli njegove radosti i izazove. U ovom slučaju, ta žena je Ivon MekGinis.

Oskar 2024, Kilijan Marfi
foto: Robyn BECK / AFP / Profimedia

Ljubav dvoje umetnika

Kilijan i Ivon su se prvi put upoznali devedesetih kada je on igrao u predstavi pod nazivom „Disco Pigs“, koja govori o dvoje irskih tinejdžera, a kasnije je adaptirana u film.

Nakon uspešne premijere u Dablinu, predstava je igrana u Edinburgu, Londonu, Australiji i SAD, a na turneji im se priključila irska muzičarka Ivon MekGinis.

Par se venčao 2004. godine u vinogradu Ivoninog oca u Francuskoj, prema navodima medija. Međutim, par nikada nije javno komentarisao ovu glasinu, niti otkrio gde se venčanje održalo.

Sledeće godine, dobili su prvog sina Malahija, a onda dve godine kasnije i drugog – Arana.

Iako je porodica u to vreme živela u Londonu, Kilijan i Ivon su odlučili da se vrate u Dablin.

Kilijan Marfi
foto: Christopher Polk / AFP / Profimedia

Glumac je za Gardijan rekao: „Pretpostavljam da smo želeli da nam deca budu Irci. Neverovatno je kako su im se akcenti brzo prilagodili“.

Godine 2005. glumac je takođe isključio svaku mogućnost da se preseli u SAD zbog posla i rekao da mu je Ivon uvek velika podrška.

On je za časopis People rekao: „Ne treba da živim u Los Anđelesu. Bio bih izuzetno daleko od svoje porodice — nikada ih ne bih video.“

Čime se bavi Ivon MekGinis

Ivon je odrasla u Kilkeniju u Irskoj i studirala je na Tehnološkom institutu u Korku. Ivonin ujak je irski političar Džim MekGinis, a njen deda Majkl je navodno bio politički savetnik sa najdužim stažom, od 1959. do 1999. godine.

Ona je danas uspešna poslovna žena u vizuelnoj umetnosti i magistrirala je na Kraljevskom koledžu umetnosti u Londonu. Ivon za svoje instalacije kaže da uključuju „film, performans, skulpturalne i tekstilne elemente, zvuk i pisanje“. Mnoge od njih podrazumevaju i glumu, tako da ona i Kilijan imaju na neki način srodan posao.

Kilijan Marfi
foto: AMPAS / Zuma Press / Profimedia

Najveća podrška Kilijana Marfija

Kilijan je često isticao da je upravo Ivon zaslužna za njegov uspeh. Tokom snimanja serije Peaky Blinders, on je boravio u Liverpulu, gde mu je život bio nula, kako je sam rekao.

„To nije život“, objasnio je. „Na kraju dana ideš u mali stan, jedeš da bi jeo, učiš tekst za sledeći dan i pokušavaš da odspavaš što je više moguće. A onda ustanem i uradim sve to ponovo.“

U međuvremenu, Ivon je bila kod kuće, dočekivala ga nakon snimanja i bodrila ga kad bi se premorio od napornog rasporeda, na čemu je on, kako navodi, beskrajno zahvalan.

Kako kod kuće, Ivon ništa manje nije bila njegova podrška i na crvenom tepihu.

Kilijan Marfi
foto: Michael Buckner / AFP / Profimedia

„To još uvek nije nešto sa čime sam potpuno opušten. Morate da uživate u tome“, rekao je on dodavši da bez nje ne bi smeo da hoda ispred novinara i toliko ljudi.

Zajedno su se pojavili ​​na Zlatnom globusu 7. januara. Ivon je nosila crni komplet na tačkice i crveni ruž koji je kasnije završio na Marfijevom licu. Na dodeli Oskara ona mu je bila „sigurno mesto“, utočište koje je u slučaju ovog posebnog i talentovanog glumca ipak – daleko od sjaja reflektora.

(Kurir.rs/Zadovoljna/A.G.)

Bonus video:

01:15

DA LI ZNATE PRAVO IME EVE RAS? Ovo je jedva stalo u ličnu kartu, a JEDNO OD PREZIMENA JOJ JE VAGNER! Glumica otkrila sve detalje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track